Logo

Nyheter

event

Innovationer i krisens spår

Kategori: Övrigt

Behöver ditt företag göra en omställning av verksamheten för att enklare ta sig igenom Coronatiden. Sandbacka Science Park kan erbjuda dig som företagare och innovatör stöd i att ta fram en ansökan för till Vinnova´s "Innovationer i krisens spår".

Tillsammans med projketledare Ulric Jansson och konsult/innovatör Nils-Erik Wallman kan du få någon att "bolla" din idé med och få stöd genom ansökningsprocessen.
Vinnova öppnar utlysning för omställning i spåren av coronakrisen. Syftet är att möta utmaningar och fånga möjligheter som samhället nu står inför. Man kan ge stöd till initiativ som genom samverkan mobiliserar för innovation för en hållbar framtid.
Ansökan ska tydligt utgå från de nya behoven som uppstår på grund av krisen. Lösningen ska ha hög grad av innovation, det vill säga hög grad av originalitet och förnyelse.
Projekt ska bidra till omställning av produktion eller verksamhet, där en lösning gör skillnad inom 6-12 månader.
Läs mer på Vinnova >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vårt första case/uppdrag är att tillsammans med Bookbix AB skapa en matchningstjänst för innovatörer och proffs av olika slag. Detta ska ge möjlighet att byta tjänster med varandra på ett effektivt sätt i en s.k. timbank.
Bookbix AB ser med sin befintliga tjänst Bokaderao, där man enkelt kan boka välkända talare och influensers, en utvecklingspotential för matcha även andra kompetenser. Med stöd av Sandbacka Science Park har Bookbix AB nu gjort en Vinnova ansöka för att anpassa sin bokningstjänst till en matchningsdatabas för innovatörer och proffs.
Projektet beräknas starta i maj 2020 och pågår till januari 2021 om pengar beviljas från Vinnova.

För mer information kontakta Ulric Jansson, tel: 070-6365406, e-post: ulric.jansson@sandviken.se

Film: Innovationer i krisens spår >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Film: Niclas berättar om Solhems ansökan >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Film: Ulric berättar om hur du som företagare kan få stöd >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Övrigt