Logo

Event

Code Summer Camp - digitalt

Code Summer Camp - för dig mellan 7 och 17 år

Eventdatum:

Plats: digitalt

Sandviken Datacenter Academy kommer i samarbete med Linköping Science Park erbjuda ett läger för dig med intresse för teknik, problemlösning och kodning. Anmälningstiden är 2 - 28 april.

För sjunde året anordnas Code Summer Camp, årets stora händelse för programmeringsintresserade barn och ungdomar mellan 7-17 år! Code Summer Camp väcker intresset för teknik, problemlösning och kodning hos killar och tjejer oavsett förkunskaper.

Även den här sommaren har man valt att arrangera ett digitalt läger och välkomnar deltagare från hela Sverige att ansöka om en plats! (Platserna kan komma att lottas om anmälningsantalet överstiger antal platser). I sommar arrangeras lägret under följande veckor:

  • Vecka 1: v. 24, 14/6 - 18/6, kl. 9-15, (10-13 år)
  • Vecka 2: v. 25, 21/6 - 24/6, kl 9-13:30 utom onsdag 9-15, (7-9 år, barnet måste ha fyllt 7 år senast dagen då lägret börjar)
  • Vecka 3: v. 26, 28/6 - 2/7, kl. 9-15 (14-17 år)

Code Summer Camp välkomnar både nybörjare och de som redan har kunskaper inom programmering. Deltagarna får möjlighet att lära sig mer om programmering, spelutveckling, webb och problemlösning. Deltagarna på lägret stöds av coacher som brinner för programmering och finns där för att stötta och hjälpa när det behövs. Cocacerna är studenter från programering- och teknikutbildningar på Linköping Universitet.

Deltagaravgift vecka 1 och vecka 3 är 500 kr och deltagaravgift vecka 2 är 400 kr. För dig boende i Sandviken/Gävle tar Sandviken Datacenter Academy tillsammans med våra sponsorer och samarbetspartners kostnaden för deltagaravgiften. Anmäl dig på linkopingsciencepark.se/summercamp/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och välj stipendieplats Rapatac. Här hittar du mer information om lägret och "spelregler" som gäller under lägerveckan.

Vi arbetar för att om möjligt (avseende på pandemin) ge tillgång till att sitta på Rapatac i Sandviken eller vid behov på Sandbacka Science Park och där det då även kommer att finnas handledare. Vi jobbar på att hitta lokal och möjligheter för liknande i Gävle - dock inte klart i dagsläget.

Har du frågor kan du kontakta Pia Öström, Sandbacka Science Park/Sandviken Datacenter Academy, pia.ostrom@sandbackasciencepark.se eller 026-24 12 43.

Logo Linköping Science Park-Skill