Logo

Event

IT-forum

Gör karriär inom IT Gävleborg

Eventdatum:

Plats: Högskolan i Gävle

Vilka möjligheter finns det om man vill arbeta med IT i Gävleborg? Vi bjuder nu in till ett event med fokus på karriärmöjligheterna inom IT.

Välkommen!

Hur arbetar företagen i regionen med IT och IT-säkerhet? Under förmiddagen bjuder vi på flera inspirerande talare som delar med sig av sina erfarenheter inom IT.

Från skogarna i Järbo tar vi oss ut i världen. Pippi Långstrumpledarskap i Norrland - vad är det? Inspireras av Årets IT-tjej som bara råkade börja plugga IT. Och så har vi exjobbaren som blev kvar. Eller ja, han tog visst en omväg via Peking och Silicon Valley. Det här och mycket mer kan du förvänta dig under denna inspirationsföreläsning.

Efter föreläsningen bjuds du in till lunch och mingel.

Datum: Onsdag 15 februari 2023
Tid: 09:00-13:00 föreläsningar och lunch
Plats: Högskolan i Gävle, Hus 99, sal 132 Kungsbäcksvägen 47, Gävle
Arrangör: Eventet arrangeras av Sandbacka Science Park i samarbete med Högskolan i Gävle.
Pris: Eventet är kostnadsfritt men anmälan krävs.

Anmäl dig senast den 13 februari här:

Agenda

9:00-10:00 FÖRELÄSNINGAR PASS 1
Från Gävle via Peking till Silicon Valley och åter till Gävle
Björn Östlund, f.d. student på HiG berättar som sin resa som startade i Gävle som mjukvaruutvecklare 1996. Sedan dess har han startat upp verksamheter för Syntronic i såväl Peking som i Silicon Valley. Under sin tid på företaget har han sett det växa från ca 30 anställda till dagens ca 1900.
Pippi Långstrumpledarskap och värdeskapande IT
Sofia Lindholm leder CGIs industriverksamhet i Norrland med fokus på digital och grön omställning. Sofia berättar om vikten av ett flexibelt, prestigelöst och inkluderande ledarskap för att driva utveckling, och om varför IT är så hett just nu.

10:00-10:20 FIKA

10:20-11:20 FÖRELÄSNINGAR PASS 2
Från Järbo till världen på 75 år
Maarit Kaskela från Cibes tar med oss på en tur från skogarna i Järbo och ut i världen. Hur ser deras modell för IT-säkerhet ut under denna resa?
Är IT-säkerhet något för mig, eller bara för andra?
Varför är mångfald viktigt inom IT och cybersäkerhet? Hur kan en annorlunda väg dit vara en tillgång inom IT-säkerhetsarbetet? Det och många andra frågor berör Ebtisam Mohammedsalih från Amazon Web Services i sin föreläsning.

11:20-11:40 FÖRETAGSPRESENTATIONER
Syntronic
Monitor
CGI
Cibes
Sogeti

11:40-13:00 LUNCH OCH MINGEL

Frågor? Kontakta mig!

ulric

Klara Björklund
Projektmedarbetare
Sandbacka Science Park

Eventet genomförs inom ramen för projektet Säker Virtuell Industri som finansieras av Sandvikens Kommun, Region Gävleborg, Region Dalarna och Europeiska regionala utvecklingsfonden och är konstnadsfritt för dig som deltar.

finansiärer säker vitruell industri