Logo

Event

event

Hållbarhet uppifrån och ned

Eventdatum:

Plats: Webbseminarium

Välkommen till ett hållbarhetswebbinarium där vi får inspireras och lyssna till företag som berättar hur de arbetar med hållbarhet och hur de kommit dit de är idag. Små steg mot större kliv! 17 mars kl. 10-11

Kungsberget

Redan 2001 gick Branäsgruppen över till fossilfri el från förnybara källor. Sedan dess har de tagit många steg framåt men ser det som en kontinuerlig resa och letar alltid efter nästa steg. Exempel på det är att anläggningen i Kungsberget värms upp av berg- och fjärrvärme, de kör gröna pistmaskiner och serverar kaffe och mejeriprodukter som är både fairtrade och ekologiska. Mikael Elford, marknads- och försäljningschef på Branäsgruppen, berättar mer om arbetet.

Mackmyra Whiskey

Destilleriet är beläget i Mackmyra Whiskyby i Gävle där whiskyn produceras i väldens modernaste och mest klimatsmarta destilleri. Det banbrytande destilleriet Gravity som med gravitationens hjälp effektiviserar produktionen och som i sin grundtanke värnar om så liten miljöpåverkan som möjligt. De vann även nyligen priset "Sustainable Distiller of the year". Fredrik Svärdell och ... från Mackmyra Whiskey berättar mer om deras arbete.

Datum: 17/3 kl
Tid: 10.00-11.00
Plats: Online via Teams (länk skickas till din mail senast dagen innan eventet)
Pris: Kostnadsfritt
Arrangör: Hållbart företagande, Sandvikens kommun

Anmälan >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Logo Hållbart företagande