Logo

Event

Propell

Ta din idé vidare – Kvällskurs

Eventdatum:

Plats: Propell, Käppuddsgatan 1, Hudiksvall, 824 32 Sverige

Vi alla älskar en bra idé, men ofta blir det inte mer än ännu en idé som hamnar i byrålådan. Det vill vi ändra på tillsammans med dig! Ta nu fram den där idén ur byrålådan och ta den vidare med oss under detta kurstillfälle

Vi alla älskar en bra idé, men ofta blir det inte mer än ännu en idé som hamnar i byrålådan. Sällan blir idén det där entreprenörsäventyret du och kompisarna pratade om, eller det där nya bättre arbetssättet du och kollegerna fantiserade om. Det vill vi ändra på tillsammans med dig! Ta nu fram den där idén ur byrålådan och ta den vidare med oss under detta kurstillfälle. Under kursen får du lära dig grunderna i hur du blir bättre på att utveckla och driva dina idéer framåt.

En idé kan ha många tänkbara destinationer. Det kan bli en ny produkt eller tjänst i ett befintligt företag, det kan bli ett nytt arbetssätt i en privat eller offentlig organisation eller så kan det bli grunden till ett nytt företag. Men målsättningen med tidiga idéer är att lösa ett problem som finns. I startup sammanhang brukar man kalla detta för problem-solution fit.

Vi hjälper dig under kursen att;

Få fokus på behovet/problemet
Besvara frågan vad är användaren/kundens behov eller problem? Vad är din lösning på problemet?

Hitta rätt riktning för din idé
Hur ska du kunna ta reda på om din idé är tillräckligt intressant för din tilltänkta målgrupp? Intervjuer, enkäter? Vad är bäst för din idé?

Experimentera och testa dig framåt
Du behöver bekräfta, justera och till och med slänga vissa av dina idéer längs verifieringsresan. Vi hjälper dig att metodiskt identifiera din väg framåt.

Under kursen kommer vi att jobba utifrån begreppet Lean Startup, som är en metod för att så snabbt som möjligt gå från antaganden till verifierad fakta. Idag används metoden både inom stora organisationer och företag för att bättre kunna utveckla idéer. Lean Startup ger med ett vetenskapligt angreppssätt verktygen att driva startups framåt eller så snabbt som möjligt få fram kundefterfrågade produkter eller tjänster i befintliga organisationer.

Det centrala i Lean Startup är att steg för steg lära sig vad som fungerar och inte fungerar i alla delar av affärsmodellen, att inte börja verkställa sin idé för tidigt. En framgångsfaktor är att gå från att vara kär i sin idé till att bli kär i problemet så att man hela tiden utvecklar idén efter kundens behov.

De som väljer att verkställa idén för tidigt istället för att experimentera och anamma en lärandeinställning under lång tid, i syfte att på djupet förstå kund och marknad, är ofta de startups som misslyckas. ”Under lång tid” är viktigt att poängtera, ju mer innovativ din produkt eller tjänst är, ju längre tid kommer det att ta innan du börjar märka något ekonomiskt utfall. 7 år innan första intäkt är helt normalt för en innovativ startup. Börja istället din startupresa med att lära dig verktygen och metoderna som hjälper dig att hantera det okända.

Läs mer om begreppet Lean Startup här Länk till annan webbplats.

Kan du inte vänta tills kvällskursen?
Kontakta Simone Jonsson, vår idécoach för ett första möte och bolla direkt med oss.

Kursen leds av Martin Askne som är innovationscoach på Propell.

Utbildningstillfällena arrangeras i samarbete med Sandbacka Science Park Länk till annan webbplats. och Gävle Innovation Hub Länk till annan webbplats. i syfte att stärka idéer i tidiga faser.

Kursen är kostnadsfri