Event

Webinarserie i cybersäkerhet för kommunala beslutsfattare
Hur kan en kommun bidra för att stärka det lokala näringslivets förmåga att möta cyberhot? I samarbete med nätverket Svenska industrikommuner bjuder vi in till en serie om två stycken webinar med syftet att skapa en större förståelse för hur olika hotaktörer kan påverka en verksamhets cybersäkerhet
Hur kan en kommun bidra för att stärka det lokala näringslivets förmåga att möta cyberhot? Och vilka övergripande åtgärder kan kommunen själv vidta? I samarbete med nätverket Svenska industrikommuner bjuder vi in till en serie om två stycken webinar med syftet att skapa en större förståelse för hur olika hotaktörer kan påverka en verksamhets cybersäkerhet och hur man på strategisk nivå bör angripa problemen.
Webinarserien riktar sig till kommunala beslutsfattare (ex. KSO, kommundirektör, näringslivschef) och programmet är anpassat till en strategisk och samhällelig nivå. Serien genomförs tillsammans med cybersäkerhetsspecialister från Dizparc Secured.
Datum & innehåll
Webinar 1
Torsdag 27 mars I 08.30-09.30 I Digitalt via Teams
Introduktion till cyberattackers genomslagskraft, hotaktörers drivkrafter samt hur olika typer av cyberattacker går att realisera. Syftet är att skapa en förståelse för hur olika hotaktörer med olika intentioner kan påverka en verksamhets cybersäkerhet och hur man på strategisk nivå bör angripa problembilden.
Webinar 2
Torsdag 10 april I 08.30-10.00 I Digitalt via Teams
I detta webinar fokuserar vi på vilka strategiska förmågor som en verksamhet behöver för att lyckas med cybersäkerhetsarbetet. Bland annat diskuteras styrning och riskhanteringsstrategi, förmåga att upptäcka och agera på intrång i tidigt skede och förmåga att återställa kritiska tjänster efter en incident.
Välkommen!
*Webinarserien genomförs inom ramen för projektet MightyEDIH - ett samverkansprojekt mellan Propell, Sandbacka Science Park, Compare och Dalarna Science Park som finansieras av Region Gävleborg, Region Dalarna, Region Värmland och Europeiska unionen.

Eventinformation
Digitalt
Workshopserien är kostnadsfri* men anmälan krävs senast 20 mars.
Kontakt
.png)
Anders Grunning
Projektledare
anders.grunning@sandviken.se
026 - 24 09 94