Logo

Event

event

Workshopserie cybersäkerhet för företag

I takt med att vi blir mer uppkopplade och verksamheter digitaliseras ökar sårbarheten och det ställs nya krav från myndigheter och kunder. Vi kan nu erbjuda en kostnadsfri* workshopserie om fyra stycken utbildningstillfällen för små och medelstora företag i Gävleborg som vill bygga en stark cyberberedskap och ett företag som står emot cyberattacker.

Är ditt företag förberett för dagens cyberhot?

I samarbete med Dizparc Secured bjuder vi in till en workshopserie i cybersäkerhet som syftar till att öka små- och medelstora företags cyberberedskap. Utbildningsserien består av workshops, expertstöd och mognadsundersökningar som ger ditt företag en stabil grund för långsiktig säkerhet. Inför programstart får ni som deltagare även möjlighet att svara på ett cybersäkerhetsformulär för att påbörja en självskattning av er cybersäkerhetsförmåga. Detta formulär blir sedan underlag för ert fortsätt arbete med cybersäkerhetsaktiviteter och är strukturerat som ett projektdokument för att kunna arbeta effektivt.

Som en del av workshopserien erbjuds även en timme individuell onlinerådgivning med cybersäkerhetsexperter från Dizparc Secured för att kunna diskutera specifika frågor om just er verksamhet.

Ni kommer att lära er:

  • att identifiera strategiska-, taktiska- och operationella risker
  • hur du bygger en riskmedveten organisation
  • hur du förbereder din organisation på allvarliga cyberincidenter
  • hur man bygger struktur runt cybersäkerhet och viktiga framgångsfaktorer

Varför ska du gå denna utbildning?

  • Få kostnadsfritt* expertstöd genom cybersäkerhetsspecialisterna på Dizparc Secured
  • Få en övergripande bild över olika IT-säkerhetshot som kan drabba ditt företag.
  • Få konkreta verktyg och tillvägagångssätt som förbereder din verksamhet på en IT-kris.
  • Ta del av exempel på cyberincidenter som hanterats ineffektivt och lära dig från dem.
  • Bli en del av ett nätverk där du får träffa och diskutera med andra företagare med liknande möjligheter och utmaningar.

Datum och innehåll:

Workshop 1 - Strategi, risk och medvetenhet

Tisdag 4 februari, på Sandbacka Park i Sandviken
Workshop för att introducera deltagare i hur man bygger struktur runt cybersäkerhet och vilka som är de viktiga framgångsfaktorerna samt hur man identifierar strategiska-, taktiska- och operationella risker. En del av workshopen hanterar även säkerhetskultur och vikten av att alla medarbetare agerar riskmedvetet.

Uppföljning workshop 1

Torsdag 20 februari, digitalt/på Sandbacka Park i Sandviken
Gemensam träff i gruppen för att diskutera hur arbetet efter föregående workshop har gått. Möjlighet att ställa frågor till cybersäkerhetsexpert samt diskutera mellan deltagare hur de har löst uppgiften.

Workshop 2 - Beredskap och incidenthantering

Torsdag 6 mars, på Sandbacka Park i Sandviken
Workshop i beredskap för att förbereda organisationer på allvarliga cyberincidenter. Vi presenterar exempel på cyberincidenter som hanterats ineffektivt, vad som är viktigt i en incidentsituation och hur man förbereder sin verksamhet på en IT-kris. Områdena som ingår är IT-krisledning, kontinuitetsplanering, incidenthantering samt återställning.

Uppföljning workshop 2

Torsdag 20 mars, digitalt/på Sandbacka Park i Sandviken
Gemensam träff i gruppen för att diskutera hur arbetet efter föregående workshop har gått. Möjlighet att ställa frågor till cybersäkerhetsexpert samt diskutera mellan deltagare hur de har löst uppgiften. Vi presenterar förslag på hur man kan ta nästa steg från detta läge.

*Workshopserien genomförs inom ramen för projektet MightyEDIH - ett samverkansprojekt mellan Propell, Sandbacka Science Park, Compare och Dalarna Science Park som finansieras av Region Gävleborg, Region Dalarna, Region Värmland och Europeiska unionen. Föredragshållaren Dizparc Secureds arbete utförs med stöd från NCC-SE och MSB i projektet Cybersäkerhetslyftet för SMF.

Eventinformation

4 februari 2025
08:00 - 12:00

Gävle/Sandviken

Workshopserien är kostnadsfri men anmälan krävs.

Kontakt

Anne-Lie Lindquist
Programansvarig Digital utveckling

026 - 24 09 79