Logo

Finansiering

Olika vägar att få in kapital till ditt företag

Du vet hur du ska gå vidare. Men det fattas pengar för att göra verklighet av din idé. Här finns några tips på olika bidrag, lån och investerare som kanske kan hjälpa dig på vägen.

Kontakta gärna oss, så kan vi hjälpa dig vidare.

Sandbacka Science Park har ett stort nätverk och vi har kontakter med olika investerare, som kan vara intresserade av att satsa pengar på din innovation.

Almi Invest Länk till annan webbplats. investerar i nystartade bolag eller företag som är inne i en tidig expansionsfas. Grunden för att de ska vara intresserade är att din idé ska vara skalbar, innovativ och svara mot ett stort behov hos framtida kunder, både regionalt och nationellt. De ser också gärna att din innovation ska ha potential att ta sig utanför Sveriges gränser och växa internationellt.

bild

I Gävleborg finns nu också det kvinnliga investerarnätverket Asynjor Invest representerade.

Och Region Gävleborg har flera olika bidrag som du som företagare kan söka:

Affärsutvecklingscheckar ‒ digitalisering

Om du vill stärka ditt företags konkurrenskraft genom digitalisering, till exempel genom att ta fram en digital strategi kopplad till affärsplanen, identifiera nya affärsmodeller och effektivisera digitala processer.

Affärsutvecklingscheckar ‒ internationalisering

Om du vill ta din produkt eller tjänst vidare ut på en internationell marknad eller hjälp med att bredda den internationella marknaden.

Konsultcheck ‒ ta in extern hjälp

Om du behöver anlita en extern konsult till ett avgränsat projekt som utvecklar ditt företag.

Företagsstöd för miljöinvesteringar i Gävleborg

Om ditt företag ska göra investeringar så att den egna produktionen blir energieffektivare. Men också om ditt företag utvecklar produkter och tjänster som är mer energieffektiva än de befintliga på marknaden.

Läs mer om de olika stöden här Länk till annan webbplats..

Hos Almi finns möjlighet att låna pengar till ditt företags utveckling:

Mikrolån

Lånet riktar sig främst till dig som ska starta ett nytt, litet företag och inte har så stort behov av kapital. Mikrolån kan beviljas på upp till 200 000 kronor och kan ges med särskilt förmånliga villkor.

Tillväxtlån

Almis Tillväxtlån riktar sig till innovativa små och medelstora företag. Syftet med lånet är att ge möjlighet för innovativa företag att utveckla innovationer och affärsidéer som ger tillväxt.

Innovationslån

Almis Innovationslån är ett så kallat villkorslån avsett för företag med innovationsprojekt i tidiga skeden. Lånet kan exempelvis användas till produktutveckling, skydd av immateriella tillgångar eller marknadsundersökningar.

Läs mer om de olika lånen här. Länk till annan webbplats.

Fler erbjudanden för dig som är företagare

Bild

Affärsutveckling

Det är dags för ditt bolag att gå vidare och ta nästa steg. Men hur? Vi kan hjälpa dig att skruva på lösningar som tar ditt företag framåt.

Bild

Hitta kompetens

Behöver ni bli fler? Sandbacka Science Park samarbetar med högskolor och andra utbildningar, där framtidens medarbetare finns.

Bild

Rådgivning

Har du en idé som du vill förverkliga? Kom till oss och berätta om den, så kan vi tillsammans se hur du kan ta den till nästa nivå.

Bild

Nyhetsbrev

Det lättaste sättet att hänga med i vad som händer hos oss är att prenumera på vårt nyhetsbrev. Där tipsar vi om träffar och andra aktiviteter, vi omvärldsbevakar och håller koll på nyheter. Och du får ett sammanhang och blir en del av vår gemenskap.

Utforska möjligheterna tillsammans med oss