Logo

Nexan Sweden AB

GLOBAL KABELEXPERT NÄRA DIG - Nexan

I Sverige, liksom i världen, är Nexans en av de största leverantörerna av kablar och tillbehör. Vi förser svenska installatörer, infrastrukturbyggare och industrin med en oslagbar bredd av produkter av högsta kvalitet, hämtade både från inhemsk produktion och från produktion i Nexans andra länder.

I Sverige finns våra kunder inom Telekom, Elnät, Byggnadsinstallation, Industriinstallation och Fordonsindustri. Nexans 500 anställda i Sverige finns till största delen i Grimsås som kompletteras av ett antal säljkontor i Sverige och Finland.
Nexans Swedens marknadsavdelningar arbetar för länderna Sverige, Danmark, Finland, Estland, Lettland och Litauen. I Gislaved finns dotterbolaget Axjo Kabel som är specialiserat på sladdställ (färdigkontakterade kablar) och värmekabel. I Danmark finns systerbolaget Nexans Denmark som också har tillverkning av koppartelekablar.
I Grimsås tillverkar vi själva över tusen typer av kablar - ca 42 000 ton kabel varje år. Men företaget fungerar också som ett logistikcentrum för Nexans. Hit kommer produkter från tillverkningsenheter på andra håll i världen för att sedan distribueras till kunder i Norden och Baltikum.

Kontaktperson: Lars Wallin, Försäljning Elnät - Affärsområde Distribution och Installation

Namn: Nexans Sweden AB
Adress: Högbovägen 45
811 32 Sandviken
Tel: 0325 08 546
E-post: lars.wallin@nexans.com

webblänlk
FB
insta
youtube
actic

Utforska möjligheterna tillsammans med oss