Logo

Hållbarhetsforum 2024

Framtidens hållbara affärsmöjligheter

Den 23 april bjöd Sandbacka Science Park in till vårt första Hållbarhetsforum!
Det blev en fullmatad förmiddag med fokus på cirkulär ekonomi, industriell symbios och hur man navigerar i omvärldsförändringar och den gröna omställning.

Inte bara inspirerande föreläsningar och samtal, vi fick även med oss högaktuell kunskap, spännande möten och nya affärer.

bild

På scenen kommer föreläsningarna beröra alltifrån hur man genom en cirkulär affärsmodell får impact genom lokal produktion med B2B i fokus. Vi får inspireras av hur man kan ta tillvara på restflöden och skapa en industriell symbios. Och vad kan komma att krävas av företag när omvärldsutvecklingen kräver ett nytt ledarskap?

Moderatörer: Anna Klasson och Kenneth Sjöholm, Sandbacka Science Park

Frukostvärd: Småkraft Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En dag med kunskapsutbyte, inspiration och möjligheter att nätverka.

Fanns du med i minglet?

Hållbarhetsforum 2024 i bild


Föreläsningarna på scenen var

Talare

Greengoat

Hållbarhetsbyrån Greengoat kickstartar dagen.

Karin Svärd Hertel & Emma Weilefors

Talare
Talare

Sweco

Introduktion till cirkulär ekonomi och industriell symbios – varför, vad och hur?

Genom att implementera cirkulära affärsmodeller och samarbetsplattformar för industriell symbios kan företag skapa en mer hållbar och effektiv ekonomi. Detta innebär att designa produkter för återvinning och återanvändning, etablera återvinnings- och återtillverkningsprocesser, och främja partnerskap och utbyte av resurser mellan olika industrier och företag.

Elisabeth Lindh, seniorkonsult hållbarhet och cirkulär ekonomi Sweco
Helena Lundblad , processingengör Sweco

Talare

TINI

Impact genom lokal produktion: B2B i fokus

Cirkuläriet och hållbarhet i fokus för modeföretaget TINI, där en skräddarsydd kollektion, sydd av loklala skrädderier möter teknologi och spårbarhet. Varje plagg har ett digitalt ID som visar tillverkningsprocessen, skötselinstruktioner, reparationsalternativ och till och med belöningar för hållbara val. Fokuset ligger på hållbarhet hela vägen, från material till produktion och livet ut.

Tini Warg och Johanna Mörk, TINI

Talare

Freddy Jönsson Hanberg

Uppdatera ditt ledarskap: Att navigera omvärldsförändringar och den gröna omställningen

Freddy har mer än 30 års erfarenhet av riskhantering och försörjning, han har arbetat i Försvarsmakten med logistik och med totalförsvarets utveckling. Det blir diskussioner om synergier mellan förnybar energi och totalförsvar, vad kräver omvärldsutvecklingen av dig som chef och ledare?

Ordförande Totalförsvarsstiftelsen och strategisk rådgivare

Talare

Kjell Johansson

I Hofors har en arena för gröna projekt vuxit fram med världsunik forskning, klimatoptimering av växthus, cirkulär energi och näring, restproduktoptimering, svensk tropisk aquaponi och konceptet Grön Rehab. För näringsliv, arbetsmarknad och integration som krävs för en hållbar och långsiktig samhällsutveckling och det berättar Kjell Johansson mer om.

VD Entré Hofors

Finansiärer:

finansiärer säker vitruell industri

Utforska möjligheterna tillsammans med oss