Logo

Sandviken PurePower

Sandviken Pure Power ‒ plattformen som skapar hållbarhet

på engelska

English

Genom att tänka och agera tillsammans har näringslivet, forskningsvärlden och den offentliga sektorn visat att det går att göra samhället mer hållbart genom plattformen Sandviken Pure Power.

Och Sandviken fungerar som ett showroom. Det är här vi visar upp att det går, på riktigt.

Sandbacka Science Park fungerar som samordnare för Sandviken Pure Power, som kan beskrivas som ett kommunikationskoncept och ett nätverk. Genom att lyfta goda exempel, bjuda in och bygga förtroende ‒ och sedan också vara med och kommersialisera ‒ fungerar Sandviken Pure Power och Sandbacka Science Park som en möjliggörare.

Och i Sandviken finns nu synliga exempel på vad som faktiskt går att göra för att komma närmare ett fossilfritt samhälle. Här finns en vätgasmack, som är den första i landet utanför storstadsområdena.

bild

Här finns närmare 300 offentliga laddstolpar för elbilar. Här distribueras kommunens varor och gods med fossilfria bränslen. Och här valde datajätten Microsoft att etablera sig, utifrån tillgången på grön el.

PurePower-logo

Det här bidrar till att göra Sandviken till en attraktiv plats att bo och verka på. Det lockar kompetens och bidrar till att utveckla regionens företag till att bli långsiktigt hållbara.

Tillsammans kan vi skapa hållbar förändring. Det är bra för oss och för samhället.

Gå med du också! Kontakta oss så berättar vi mer.

Här kan du se filmen som berättar om Sandviken Pure Power.

Utforska möjligheterna tillsammans med oss