Logo

Nyheter

event

3D-printning av visir till vården

Kategori: Hållbar produktion

I mitten av mars började Sima Valizadeh på Sandbacka Science Park att tillsammans med Region Gävleborg koordinera företag, organisationer och privatpersoner med till gång till 3D-skrivare. Syftet med detta var att producera ansiktsskydd/visir till sjukvård och omsorg i vår region.

Som följd av Covid-19 har många leverantörer inom EU haft problem med leveranser av skyddsutrustning till sjukvården. Bl.a. har visir till sjukvård och äldreomsorg efterfrågats.

Många företag har erbjudit sig att utan kostnad bistå med 3D-skrivare för att tillverka ansiktsskydd och andra kritiska delar till vården i strävan att bekämpa COVID-19-pandemin.

Utgångspunkten var 3Dverkstan i Stockholm som tagit fram en ritning till ett ansiktsskydd som skrivs ut i plast med hjälp av vanliga 3D-skrivare. På skalmen sätts sedan tunn genomskinlig OH-film eller liknande.

Vill du bidra med 3D-printad skyddsutrustning till sjukvård och omsorg? Kontakta då Sima Valizadeh på Sandbacka Science Park.

Så här går det till:

Kontakta oss om du har goda idéer, utmaningar eller behov att lösa i coronatider där 3D-utskrift kan vara en del av lösningen.

KONTAKT:
Sima Valizadeh,
Tel: +46 (0)26 24 07 59, +46 (0)72 880 56 67
E-post: sima.Valizadeh@sandviken.seHållbar produktion