Logo

Nyheter

event

Amanda – välkommen!

Kategori: Övrigt

För två veckor sedan började Amanda Grönvall som projektkoordinator hos Sandbacka Science Park. Amanda har redan hunnit besöka två företag med kompetensbehov av personal till industribranschen. Sällsynt bland sina nya kollegor har Amanda en bakgrund inom HR och brinner för två saker i arbetslivet: att träffa nya människor och att skapa kulturer på arbetsplatser som är inkluderande och trivsamma för alla.

Först och främst, berätta mer om dig!

– Amanda Grönvall heter jag, är 27 år och bor i Forsbacka, Gävle. Älskar inredning och musik och på fritiden lagar jag gärna mat och hittar på roliga saker med familjen. Är mamma till Henry, 7 år och Alve 2 år. Jag är utbildad personalvetare och har sedan tidigare erfarenhet från rekrytering, matchning och support gentemot medarbetare inom ett globalt företag.

Vad blir ditt uppdrag?

– Jag kommer att arbeta i projektet Hållbar inkludering som handlar om att ta vara på kompetens som finns tillgänglig för arbetsmarknaden. Detta i branscher som har ett stort kompetensbehov, så som regionala industri- och IT-företag.

Vad tycker du är nyckeln för att lösa kompetensfrågan?

– Vi behöver få företagen att förstå hur viktigt det är att satsa på inkludering och mångfald. Att få industriföretagen att se över sina rekryteringsprocesser för att göra de mer hållbara och inkluderande. Det är för att i sin tur kunna attrahera och locka rätt kompetens.

– Nyckeln ligger i att hitta nya modeller och samarbeten för att tillvarata all kompetens som finns. Vi står inför stora förändringar i industribranschen från det traditionella till ett mer uppkopplat nätverk av leverantörer och kunder – och för att klara detta behövs det nya kompetenser och ny kunskap.

Vad lockade med det här arbetet?

– Här får jag chansen att utvecklas och vara innovativ! Jag drivs av utveckling och att jag får chans att påverka och samverka tillsammans med såväl kollegor som företagare.

Jämställdhet, jämlikhet och månfald - vad är det som tilltalar dig att arbeta med dessa frågor?

– Inkludering och jämställdhet har alltid varit en viktig fråga för mig. Jag brinner för alla människors lika värde och att alla ska ha samma möjlighet att få göra sin röst hörd. Jag tror på att vi är starkare tillsammans. Samarbete leder till innovation som leder till utveckling.

– Vi står inför stora förändringar i industribranschen genom att gå från det traditionella till ett mer uppkopplat nätverk av leverantörer och kunder. Det ställer krav på att företag behöver nya kompetenser och ny kunskap. Så, för att företag ska kunna attrahera all form av kompetens behövs representation i företag som har kunskap och erfarenheter som kompletterar varandra.

Tack Amanda! Vi hoppas att du ska trivas hos oss och att du får besöka en rad spännande företag i Gävleborg och Dalarna.

Lär känna Amanda!

Har du någon dold talang?

Sjunger och spelar gitarr och lite piano.

Vad är det bästa med Gävleborg?

Att det ligger centralt, nära allt och att det är en region i utveckling.

Vem skulle spela huvudrollen i filmen om ditt liv?

Oj vad svårt, jag har alltid sett upp till Petra Mede. Hon är ensamstående mamma till två men har byggt en karriär helt på egen hand.

Vad skulle du ta med dig till en öde ö?

Min mamma! Hon hade vetat hur vi skulle överleva.

Om du inte hade arbetat med det här yrket – vad hade du gjort då?

Jobbat som inredare. Det är ett intresse jag har.

Vad är ditt livsmotto?

Du kan aldrig veta om du klarar av något om du inte vågar prova.

ulric

Amanda Grönvall
Projektkoordinator
Sandbacka Science Park

Övrigt