Logo

Nyheter

ÅF Stipendiet

Är du en av landets tio bästa?

Kategori: Övrigt

För sjunde året i rad delar Swedish Incubators & Science Parks i samarbete med stiftelsen ÅForsk ut det prestigefyllda ÅForsk Entreprenörsstipendium. Stipendiet om 200 000 kronor vardera delas ut till Sveriges 10 mest innovativa entreprenörer som kommer att motta utmärkelsen under Sveriges Innovationsriksdag.

Är du en av landets tio bästa?
För sjunde året i rad delar Swedish Incubators & Science Parks i samarbete med stiftelsen ÅForsk ut det prestigefyllda ÅForsk Entreprenörsstipendium. Intresset för stipendiet har ökat markant de senaste åren och i takt med det även stipendiets goda renommé och i dag räknas stipendiet som ett av marknadens finaste att erhålla.

Stipendiet om 200 000 kronor vardera delas ut till Sveriges 10 mest innovativa entreprenörer som kommer att motta utmärkelsen under Sveriges Innovationsriksdag.

Så här ansöker du
Ansökan öppnar 11 januari 2021 och stänger 12 februari 2021. Ansökningsformulär och instruktioner hittar du på SISP´s hemsida >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det här är ÅForsk
ÅForsk har målet att verka för forskning och utveckling inom områden som energi, miljö, hållbarhet, säkerhet, infrastruktur och produkter från förnyelsebara råvaror. ÅForsk strävar efter att hälften av de nominerade till ÅForsk Entreprenörsstipendium ska vara kvinnor.

Vem kan söka?
Den sökande entreprenören ska ha koppling till universitetsmiljö, antingen som student, doktorand, forskare eller lärare (i nutid eller tidigare). Både entreprenörer som finns i en inkubator/science park och entreprenörer som inte finns i någon av innovationsmiljöerna är välkomna att söka.

Entreprenör i ett bolag som inte sitter i en inkubator eller science park?
Du som entreprenör fyller själv i ansökan och rekommenderas att i första hand kontakta en affärsutvecklare i den inkubator eller science park som finns geografiskt närmast dig med förfrågan om att verifiera din ansökan. För exempel på inkubatorer och science parks i Sverige se denna karta.
Finns du i Gävleborgs län så kan du vända dig till Sandbacka Science Park, Peter Andersson är vår innovationscoach, du når honom på tel: 026 - 24 02 98 eller mail: peter.andersson@sandviken.se

Övrigt