Logo

Nyheter

event

Bli hållbar med hjälp av andra

Kategori: Energieffektiva samhällen

Nu drar nätverket Hållbart företagande igång med en första träff på Högbo Brukshotell.

‒ Vi vill inspirera och hjälpa de små och mellanstora företagen i Sandviken, Hofors och Ockelbo att se möjligheterna till att göra hållbara affärer, säger Kenneth Sjöholm på Sandbacka Science Park.

De globala målen i FN:s Agenda 2030 är de mest ambitiösa punkterna för hållbar utveckling som världens länder enats om hittills. Och de påverkar företag. Dessutom ställer konsumenterna allt högre hållbarhetskrav på företag och deras produkter och tjänster.

‒ Det finns så mycket bra företag i vår region, och det vore så otroligt synd om de skulle riskera att hamna på efterkälken för att de inte lyckats ställa om till att bli mer hållbara, säger Kenneth Sjöholm.

Det är inte helt lätt, det är han mycket väl medveten om. De allra flesta har fullt upp med den dagliga driften och har svårt att avsätta tid och engagemang på nya projekt. Hållbart företagande-nätverket är tänkt att bli ett enkelt sätt att få lära av andras goda exempel.

‒ Man träffas och blir inspirerade av hur andra har gjort. Jag hoppas att man ska kunna hjälpa varandra.

Första träffen är den 21 februari på Högbo Brukshotell, som de senaste åren gjort en hållbarhetsresa som är både omtalad och inspirerande.

‒ Varje gång jag hör dem berätta blir jag imponerad. Så jag tror att det kommer att ge en hel del att lyssna på dem!, säger Kenneth Sjöholm.

Vill du vara med? Anmäl dig till första träffen här Länk till annan webbplats..

Energieffektiva samhällen