Logo

Nyheter

event

Förläng din affär och öka mervärdet för kunden genom tjänstefiering

Kategori: Hållbar produktion

Behöver ditt företag utveckla sitt erbjudande och därmed skapa mervärde för era kunder? För att göra detta kanske ni behöver expertis, nätverk eller en hjälpande hand för att öka er innovationsförmåga? Tjänstefiering innebär att skifta fokus, att gå från att sälja produkter till att lösa kundens problem och utmaningar. Här har ni som tillverkande företag i Norra Mellansverige chansen att delta i en seminarieserie för att utveckla era tjänster för ökad lönsamhet med nuvarande resurser.

– Genom det här kurstillfället får små och medelstora företag möjlighet att utveckla sin affärsmodell genom att paketera och utvidga sitt erbjudande genom att skapa nya värden för kunden, exempelvis genom digitalisering och nya affärsmodeller. Det kan exempelvis handla om att bygga på service kopplat till en produkt eller att hyra ut produkter i stället för att sälja dem, säger Sima Valizadeh, Chief Technical Officer på Sandbacka Science Park.

Öka intäkterna utan att öka produktionen

Det blir allt svårare att konkurrera med pris i Sverige eftersom produktions- och lönekostnader är lägre i andra delar av världen. Vad vi däremot kan konkurrera med är spetskompetens och know-how. Och genom att paketera värdefull kunskap som smarta tjänster ökar även värdet på själva produkterna.

Välkommen att öka dina kunskaper om tjänster!

Du får under denna seminarieserie hjälp att skapa ett större värde för dina kunder och öka både tillväxt och lönsamhet med nuvarande resurser. Kurserna har varit mycket uppskattad av tidigare deltagare och leds av seniora affärscoacher och forskare från Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet.

Så är programmet upplagt:

  • Tre gemensamma seminarier med alla deltagare
  • Tre individuella workshops för ditt företag
  • En gemensam uppföljning

Teori blandas med praktik och mellan varje moment får du en hemläxa. Genom dialog och aktiv medverkan får du stort utbyte av de andra deltagarnas erfarenheter och perspektiv. Utbildningen är ett utmärkt tillfälle att bredda nätverket och få nya kontakter.

Efteråt ska du genom nya verktyg och modeller kunna utveckla din affärsverksamhet och öka intäkterna.

För vem? Kursen passar små- och medelstora företag i Norra Mellansverige (Dalarna, Gävleborg, Värmland) som vill utveckla sin verksamhet för att bättre stå emot global konkurrens.

Avgift: 15 000 kr

Kursstart: Januari 2023

 

Anmäl ditt intresse

Är du intresserad av att ta del av erbjudandet? Kontakta Sima!

Malin

Sima Valizadeh

CTO på Sandbacka Science Park

Erbjudandet ges inom ramen för projektet Focus Industry Spets

Industrin har stor betydelse för tillväxt och utveckling i Norra Mellansveriges tre regioner, Dalarna, Gävleborg och Värmland. Här finns en stark och samhällsviktig industri som idag sysselsätter över 50 000 anställda. Focus Industry är en gemensam satsning som finansieras av Europeiska Regionala Utecklingsfonden, Region Gävleborg, Region Dalarna och Region Värmland för att samla och lyfta det arbete som görs kring omställningen av industrin i våra regioner genom att stärka näringslivets innovationsförmåga och omställningstakt med fokus på globala och långsiktiga affärer. Läs mer om projektet här:
Focus Industry Spets Länk till annan webbplats.

Hållbar produktion