Logo

Nyheter

 Water Challenge

Gävleborgs vinnare i Water Challenge

Kategori: Övrigt

Världen står inför en global utmaning och tillsammans med Microsoft och flertal aktörer i Gävleborgs län och Skåne län arrangerade Venture Cup Water Challenge, tävlingen för de som har en affärsidé för hantering av vattenresurser och hållbar vattenförsörjning! Water Challenge 2023 är nu avslutad och vinnarna har utsetts.

Efter en tuff urvalsprocess med flera spännande idéer korades Enava som vinnare i Water Challenge 2023 i Gävleborgs län för sin idé för att lösa världens globala vattenutmaningar och tilldelades en vinstsumma på 75.000 kronor.

Juryns motivering löd:

Juryn har valt att ge priset till ett bolag som skapar en stor förbättring av världens största utmaning. Genom deras innovativa digitala lösningar kommer vi kunna skydda, rena och använda vatten på ett hållbart sätt.

Även AI4Flood lämnade prisutdelningen som vinnare av 10.000 kronor, ett pris tilldelat av Sandviken Energi.

Juryns motivering var:

Juryn är imponerad av idéns innovativa lösningar. Genom att använda AI för att förutsäga tunga regn och översvämningar från satellit- och väderdata, har denna hållbara idé möjliggjort snabb och effektiv varning för samhällen som är i riskzonen.

Vi säger varmt lycka till och ett stort grattis till våra vinnare!

Partners - högskolan i gävle, gävle kommun, sandviken energi, gävle innovation hub, sandbacka science park, invest in skåne, movexum, sandvikens kommun
microsoft

Övrigt