Logo

Nyheter

event

GreenTech-företagare byggde nya affärskontakter under besök i Gävleborg

Kategori: Energieffektiva samhällen

Litauiska företag på turné i Gävleborg, Dalarna och Västernorrland med fokus på nya affärskontakter, samarbeten och erfarenhetsutbyten.

Den sista anhalten för gruppen var i Gävleborg. UAB Ababa, MB Inosportas, Issen och MB Piksinas IT gavs denna möjlighet då de deltar i utbytesprogrammet GreenTech 2.0.

Det var roligt att få möta dessa spännande och innovativa företag som själva hade stort intresse av att möta andra företag för att utveckla sig själva och sin produkt eller tjänst. Dagen fick ytterligare en dimension när mötena med våra svenska företag skedde. Samtalen fördjupades snabbt inom teknik och system – med dess utmaningar och möjligheter. Våra besökare fick ta del av svensk affärskultur, vilka arenor som finns här och fick dessutom möjligheten att pitcha sina produkter/tjänster. Under dagen hade vi också intressanta samtal kring vikten av psykologisk trygghet för innovation och den gröna omställningen, säger Kenneth Sjöholm, projektledare på Sandbacka Science Park.

Dagen avrundades med ett studiebesök på Mackmyra Whisky, som med sin innovativa AI-teknik tar fram nya recept och utmanar 500-åriga tillverkningstraditioner. Vi fick också lyssna till AssetBook som delade med sig av sin entreprenörsresa och om hur de nyligen landat sin första internationella affär.

Den här resan och Gävleborgsbesöket var över förväntan, sa en av besökarna och sammanfattade upplevelsen i utbytesprogrammet Greentech Xchange.

Kenneth, berätta – vad händer i Greentech-projektet nu?

Just nu pågår det besök i dom samtliga medverkande länderna (Sverige, Finland, Estland, Litauen, Polen). Vi från Sandbacka Science Park kommer i slutet av maj att åka tillsammans med Säljans Bigård till Estland för att möta företag och byta erfarenheter. Nästa "GreenTech opening" sker i september/oktober 2023.

GreenTech 2.0 är ett projekt som Dalarna Science Park driver tillsammans med GreenNet i Finland, Tehnopol i Estland, Kaunas Tech Park i Litauen och Poznan Science Park i Polen. Projektet finansieras av EU:s COSME-program. Dalarna Science Park samarbetar med BizMaker och Sandbacka Science Park i Cluster Xchange programme med ett gemensamt program för besökande företagen.

logo Europeiska Regionala Utvecklingsfonden

Vill du och ditt företag delta i nästa omgång av utbytesprogrammet?

Kontakta Kenneth och anmäl ditt intresse!

Lejla

Kenneth Sjöholm

Projektledare på Sandbacka Science Park

Energieffektiva samhällen