Logo

Nyheter

event

Hälsoverket: ny träningsanläggning öppnar 1 september

Kategori: Övrigt

Irene Irakoze har drivit företag i nästan 15 år inom träning och hälsa och satsar nu på sin dröm – startar toppmodern träningsanläggning. Hälsoverket heter det nybildade företaget vars anläggning öppnar upp den 1 september på Sandbacka Science Park i Sandviken. Anläggningens digitala fokus blir unikt för Gävleborgs län med ett så kallat Egym.

Jag har länge drömt om att starta eget och såg möjligheten i de här lokalerna. Tajmingen känns också rätt då många saknat sin träning, och nu kommer att prioritera hälsa högt, säger Irene Irakoze grundare av Hälsoverket.

Irene har tidigare erfarenhet av att driva företag på Sandbacka Science Park och ser nu möjligheterna att satsa på sin dröm i entreprenörs-communityn.

Jag vill jobba med likasinnade företagare. Här kan vi utbyta tjänster och komplettera varandra, vi kan samarbeta och hjälpas åt. Det är ett komplett ställe för mig som startar företag – jag tycker det är riktigt häftigt. Etablerar man sig någon annanstans är man ensam, säger Irene Irakoze.

E-gym, vad innebär det?

Maskinerna anpassar sig efter användaren när man blippar in sig med sin tagg. Man kan även följa sin utveckling via en app, där data lagras. Det är intelligenta, digitala maskiner där man gör ett styrketest och maskinen ställer in sig efter användarens styrka, säger Irene Irakoze.

Hållbar hälsa - viktigt för parken

Företagets innovativa, hållbara och digitala fokus matchar Sandbacka Science Parks koncept. Efterfrågan på en träningsanläggning har varit stor bland företagarna i parken. Hälsoverket kommer att fylla en viktig funktion vad gäller hållbarhet i relation till hälsa och välbefinnande.

Det är flera som har önskat en hälsoanläggning. Det här kommer göra parken ännu mer unik. Ett gym är också en plats där företagarna här i huset kan mötas, säger Kenneth Sjöholm, Community Manager på Sandbacka Science Park.

“Här är man egenföretagare fast aldrig ensam”

Irene Irakoze lockades av en etablering på Sandbacka Science Park genom det utbyte som sker mellan företag och organisationer i communityn.

Här är jag egen fast i ett gäng. Här är man egenföretagare fast aldrig ensam. Jag tillhör en gemenskap där jag får utbyta kunskap, idéer och har alltid någon att bolla med. Vi strävar efter samma sak – vi vill lyckas, säger Irene Irakoze.

Nu när Irene har valt att starta eget företag passade vi på att fråga henne: Vad är det bästa med att vara entreprenör?

Att få följa resan från idé till verklighet, att kunna ta snabba beslut och ha möjligheten att anpassa mitt erbjudande till mina kunder. Jag kan erbjuda den bästa servicen, säger Irene Irakoze.

Övrigt