Logo

Nyheter

event

Hej Klara!

Kategori: Övrigt

Låt oss presentera en av Sandbacka Science Parks nyaste stjärnor - Klara Björklund. Klara är en strukturerad problemlösare, som gillar att kombinera studier med arbete. Hon förstärker vårt projektteam och kommer att arbeta med säker digitalisering av industriföretag. När hon inte arbetar hos oss, läser hon sitt tredje år på Högskolan i Gävle. Vi hälsar Klara varmt välkommen!

Vem är du Klara? Berätta!

– Jag är 23 år och bor i Hemlingby. Just nu läser jag mitt tredje år på Högskolan i Gävle; högskoleingenjör med inriktning industriell ekonomi.

– Jag kommer in som junior i projektteamet, men har jobbat i projektform tidigare via högskolan. Som person är jag väldigt strukturerad – men är också påhittig och gillar problemlösning – egenskaper som jag kommer att ha nytta av i denna roll. Jag är van att jobba nära kunder och med service, erfarenheter som kommer till användning när jag ska träffa företag och skapa goda kontakter.

Vad är det som lockar med Sandbacka Science Park?

– Nya möjligheter och nya erfarenheter. Jag ser fram emot att bygga ett bredare kontaktnätverk. Det är en utmaning att jobba med något nytt, men det ska bli spännande.

Vad är ditt uppdrag här?

– Jag ska arbeta i projektet Säker Virtuell Industri där vi arbetar främst med små och medelstora industriföretag i regionen. Kraven på en mer digitaliserad industri finns redan. Vårt uppdrag är att öka medvetenheten kring IT-säkerhet och dess roll för en säker digitalisering.

Vad blir det första du du kommer att ta tag i?

– Lägga upp en plan tillsammans med resten av projektgruppen på hur och vad vi ska göra för att uppnå de mål som är satta.

– Jag ser fram emot att få vara med och stötta mindre företag samtidigt som jag själv får vara med och lära mig och få nya erfarenheter.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

– Bland det bästa jag vet är att vara hemma, och att fastna i en film eller tv-serie. Och så klart äta god mat, fika, träna och umgås med familjen (främst min katt).

Klara, avsluta meningen!

Klarar mig inte utan...

min katt!

Samlar på...

inredningsprylar.

Jag imponeras av...

kunskap.

Brinner för...

att lära mig nya saker!

Värsta jag vet...

att komma på vad man ska laga för mat.

ulric

Klara Björklund
Projektmedarbetare
Sandbacka Science Park

Övrigt