Logo

Nyheter

event

På bild: Årets talare Ebtisam Mohammedsalih (Amazon Web Services), Andreas Poulsen (Darktrace), Philip Törner (Venor), och Pernilla Rönn (Combitech)

IT-Forum 2022: Inspirationsdagen som sätter företagens IT-säkerhet i fokus

Kategori: Industriell IT

Det digitala hotet växer sig starkare och gör små och medelstora företagare sårbara. Under 2021 ökade antalet IT-attacker och ett flertal små och medelstora företag blev drabbade. Genom ökad kunskap och förebyggande arbete med IT-säkerhet kan företagare göra det svårare för hackare att komma över känsliga uppgifter och göra dataintrång. Den 26 oktober bjuder därför Sandbacka Science Park in till IT-Forum för 16e året i rad - inspirationsdagen som har fokus på IT-säkerhet hos företag i Gävleborg och Dalarna. 

Under en förmiddag kommer deltagarna få ta del av inspirerande föreläsningar, högaktuell kunskap, utvecklande möten och nya affärer. På scenen kommer föreläsningarna beröra alltifrån SÄPOs syn på det svenska underrättelsehotet till cybersäkerhetsläget hos små och medelstora företag. Årets fyra huvudtalare är Ebtisam Mohammedsalih (Amazon Web Services), Andreas Poulsen (Darktrace), Philip Törner (Venor), och Pernilla Rönn (Combitech).

– Som företagare kan det vara svårt att få ett grepp om vad det egentligen som finns att skydda inom företaget; information, data eller system. Men plötsligt står man där utan tillgång till sina system som sköter den dagliga produktionen eller kommunikationen som möjliggör kontakt med kunder och leverantörer. Vi vill att företag ska undvika att hamna där. Därför är IT-Forum ett bra tillfälle att öka sin kunskap om hotbilden som finns mot sitt företag och hur man kan skydda sig och förebygga händelser som dessa, säger Frank Joy, projektledare IT-Forum.

IT-Forum 2022 sker i samarbete med Företagarvecka Gävle-Sandviken och erbjuder såväl fysiskt som digitalt deltagande. Det digitala upplägget pågår 08:00-10:00, medan evenemanget på Sandbacka Park pågår 08:00-13:00 inklusive lunch och föreläsning med SÄPO som är exklusivt för de som deltar på plats.

Mer information och anmälan finns här: IT-Forum utforskar IT-säkerhet

Eventet arrangeras inom ramen för projektet Säker Virtuell Industri som finansieras av Sandvikens Kommun, Region Gävleborg, Region Dalarna och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Industriell IT