Logo

Nyheter

event

Lyckad återträff för hållbarhetsdrivna företag

I mars 2023 avslutades den första omgången av vår workshopserie i hållbarhet för små och medelstora företag och nu var det äntligen dags för en uppskattad återträff där de deltagande företagen medverkade.

Varje företag fick möjlighet att dela med sig av sina erfarenheter och utmaningar från året som gått och diskussioner fördes kring den hjälp som behövs framöver. Gruppövningarna fokuserade på erfarenhetsutbyte och uppdateringar inom hållbarhets- och klimatområdet. Deltagarna fick även genomföra en klimatberäkningsövning enligt Greenhouse Gas Protocol (GHG) för scope 1-3.

Kursledare Karin från Hållbarhetsbyrån Greengoat presenterade exempel på var andra kända företag och varumärken befinner sig i sin hållbarhetstransformation, vilket gav ytterligare insikter och inspiration. Företagen uttryckte ett starkt behov av stöd för att ta sitt hållbarhetsarbete vidare, inklusive hjälp med klimatberäkningar för produkter och verksamheter. Särskilt fordonsindustrin kräver nu detaljerade klimatberäkningar på produkt- och styckenivå.

Inspirerande resor och reflektioner

Malin Hermansson från det deltagande företaget Enerco delade med sig av sin imponerande resa från att vara ensam till att bygga upp en hållbarhetsorganisation och systematisera arbetet. Hon betonade vikten av att dela med sig av Enercos hållbarhetsresa som en guide och inspiration för mindre företag, samtidigt som hon själv finner stort värde i att lyssna på andra företags utmaningar och framsteg. Gisela och Joakim från PreEnergi kände initialt att de inte hade kommit långt i sitt hållbarhetsarbete, men gruppsamtalet avslöjade en mängd aktiviteter som de inte tidigare hade reflekterat över.

Eftersom det bara är vi i ledningsgruppen så är dessa möten jätteviktiga för oss att träffa andra företag och byta erfarenheter, sa de.

Återträffen visade tydligt att Sandbacka Science Parks hållbarhetsserie inte bara bidrar till företagens individuella utveckling, utan också till ett starkare nätverk och samarbete mellan deltagarna.

Är du som företagare redo att ta nästa steg i ditt hållbarhetsarbete?

I höst kickar vi igång nästa omgång av vår uppskattade workshopserie i hållbarhet och det finns platser kvar! Under tre tillfällen med start onsdag 4 september kan ditt företag lära er mer om vilka krav ni kan komma att ställas inför och påbörja resan – mot ett mer hållbart företagande! Ett steg i den riktningen är att investera i en hållbarhetsmätning. Kontakta sofia.uggla@sandviken.se för att veta mer.

Anmäl dig till hållbarhetsworkshopen här


Övrigt