Logo

Nyheter

event

Madeleijn, välkommen!

Kategori: Övrigt

"Jag är en koppen-är-alltid-halvfull tjej, som är äldre än hon ter sig och förstår” säger vår nya projektmedarbetare Madeleijn Perjos. Madeleijn är en modig mångsysslare, med bakgrund inom såväl industrin som eget företagande, och nu stärker hon projektteamet här på Sandbacka Science Park. Vi hälsar Madeleijn varmt välkommen!

Madeleijn, berätta om dig själv

– Jag har ännu inte hittat meningen med livet, men vägen dit är helt fantastisk. Den har tagit mig på fantastiska upptäcktsresor, både som anställd inom industrin och som entreprenör.

– Jag har haft olika roller inom industrin där jag fått göra ritningar i Cad, arbetat i projekt, sett hur färgade band kan bli bränsleceller i bilar och testat de nyaste metoderna inom additiv tillverkning. Erfarenheter som jag tar med mig i min nya roll här på Sandbacka Science Park.

– Som entreprenör har jag drivit bolag på hobbynivå, tillverkat egen glass, startat ett AB, klivit in i inkubatorvärlden, varit med om framgångar och motgångar, tagit fram ett innovationsbygge på högteknologisk nivå ihop med Rise, och föder nu Gävlehamnen med kajaker.

Vad är det som lockar med Sandbacka Science Park?

– Bara namnet är ju spännande: Science Park! Det känns otroligt bra att få driva fram resultat i olika projektformer som ligger i framkant med innovation och med omvärldsbevakning som motor. Och på detta sätt få lyfta andra in i framtiden.

– Det är dessutom inte alla arbetsplatser som välkomnar med en sån här gedigen intervju. Det betyder att vi lever som vi lär gällande hållbar inkludering, som är ett av våra underbara projekt. Tack för det!

Vad är ditt uppdrag här?

– Jag arbetar i projektet ”Säker Virtuell Industri” som handlar mycket om just IT-säkerhet. Tänk att ett litet ord kan innehålla en sådan spännande bredd. Vårt fokus i projektet ligger på säker digitalisering av små och medelstora industriföretag i regionen.

Vad blir det första du ska göra nu i din nya roll?

– Jag började med att intervjua alla företag på en co-workingarbetsplats kring ordet IT-säkerhet första dagen jag var här, för att sedan sätta ihop en plan utifrån deras svar. Och så klar interagera med mina kollegor.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

– Idrottar, arbetar extra, upptäcker livet och hänger med vänner – främst ihop med mina vapendragare – två coola killar på 10 och 13 år.

Snabba frågor med Madeleijn

Har du någon dold talang?

– Är rätt skarp på banåkning med MC och med snowboarden

Vad är det bästa med Gävleborg?

– Att vi ligger centralt i Sverige och Norden och har en kombo mellan industri, företagsutveckling, hav och skog

Vem skulle spela huvudrollen i filmen om ditt liv?

– Eftersom jag spelar den själv idag hade det varit sjukt kul att se Bruce Willis göra sin tolkning.

Vad skulle du ta med dig till en öde ö?

– Nytatuerade handleder med bilder av mina kottar så att jag varje dag kan titta på dem utan att fotot blir förstört

Om du inte hade arbetat med det här yrket – vad hade du gjort då?

– Fortsatt 3D-printat och parallellt skapat något avtryck för Gävles turism- och näringslivsutveckling

Vad är ditt livsmotto?

– Ett negativt sinne kommer aldrig ge dig ett positivt..

ulric

Madeleijn Perjos
Projektmedarbetare
Sandbacka Science Park

Övrigt