Logo

Nyheter

Omid - Aqua

Ny restaurang på Sandbacka Park: Välkommen Aqua!

Kategori: Övrigt

Omid Mamhosseni driver idag den populära restaurangen Aqua vid Storsjön i Sandviken. Restaurangägaren expanderar sitt erbjudande och öppnar även snart på Sandbacka Park. Den 14 november tar Omid över nycklarna till den nya restaurangen och räknar med att kunna servera lunch redan tisdag den 15 november.

Vi har träffat Omid där han berättade mer om satsningen på Sandbacka Park.

Vad är det som gör att du vill starta restaurang på Sandbacka Park?

- Jag gillar att prova något nytt, större kök, mer sittplatser. Jag gillar utmaningar, säger Omid med ett leende.

Han utstrålar glädje och entusiasm när vi pratar om både Aqua och den nya restaurangen på Sandbacka Park.

Hur kommer luncherna att se ut?

– Menyn kommer att likna den på Aqua med ett tiotal rätter så som kött, fisk, pasta och vegetariskt att välja bland. Vissa rätter består, andra byts vecka för vecka beroende på säsong och annat. Jag kommer att anpassa efter gästernas önskemål. Jag är chef över min personal och mina gäster är chef över mig, säger Omid och skrattar.

Öppettider?

– Mycket säger Omid leende, med tiden kommer jag att ha öppet för frukost, lunch och middag, förklarar han.

Vilka planer har du för restaurangen på Sandbacka Park?

– Med tiden kommer vi att servera ’À la carte" och ha öppet på kvällstid, kaffemaskin för Kaffe latte, Cappuccino, Espresso, en bar med mera. Vill man ha frukost? Jag måste undersöka det, säger Omid.

Du driver ytterligare en restaurang AQUA (Storsjön), kommer du att fortsätta där?

– Nej, Aqua vid Storsjön stänger den 14 november (efter farsdag). Bland annat för utbyggnad inför nästa sommarsäsong när vi öppnar där igen.

Hur känns det att starta ytterligare en restaurang?

– Spännande, roligt att se vad man kan göra "inne i stan".


- Fantastiskt roligt att kunna erbjuda Aquas högkvalitativa mat på Sandbacka Park samt att dessutom få en utökning av utbudet med frukost, lunch och middag. Vi säger varmt välkomna till Omid och hans personal och hoppas också att den breda och trogna kundbas Aqua har ska hänga med och trivas minst lika bra i lokalerna på Sandbacka Park, säger Malin Rogström, näringslivschef Sandvikens kommun.

 

Restaurangen har egen entré från uteserveringen och mellan kl. 11 - 14 är det fri parkering på de besöksparkeringar som finns på Sandbacka Park, (man behöver inte notera sitt regnr i receptionen).

Välkommen in på lunch från den 15 november!


Övrigt