Logo

Nyheter

event

Nytt investeringsbolag satsar på startups i Gävleborg, Dalarna och Västernorrland

Kategori: Övrigt

Tregion Startup Invest är det nya bolaget som ska göra det lättare för startups att växa med kapital. Bolaget består av affärsänglar och kommer att hjälpa startups utanför storstäderna; startups som finns anslutna till inkubatorerna Movexum, Dalarna Science Park och Bizmaker.

Tregion Startup Invest Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är det nybildade bolaget som kommer att investera i startups i Gävleborg, Dalarna och Västernorrland. Bolaget kommer att arbeta för ett jämställt näringsliv med målet att stötta fler entreprenörer som är kvinnor. Detta i en samtid där det finns en ojämn fördelning av riskkapital mellan nordens startups. Under 2020 gick 98.8% av riskkapitalet till startups grundade av män och 1.2% gick till startups grundade av kvinnor, visar The Startup Founding Report Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bolaget vill öka möjligheterna för startups utanför storstadsregionerna att växa med hjälp av externt kapital. Privata investerare, affärsänglarna som tillsammans äger Tregion Startup Invest, kopplas ihop med startup-bolag som är i behov av kapital i ett tidigt skede för att accelerera sin resa till marknaden. Förutom finansiering får startups tillgång till nätverk, kompetensutbyte och matchning gentemot rätt investerare.

Tregion Startup Invest investerar i startups från olika branscher med olika typer av lösningar och innovationer som är anslutna till BizMaker Länk till annan webbplats., Dalarna Science Park Länk till annan webbplats. och Movexum Länk till annan webbplats..

Övrigt