Logo

Nyheter

event

Sandbacka Science Park blir hubbarrangör!

Kategori:

Vi tror på gränsöverskridande samarbeten från norr till söder tillsammans med näringsliv, ­akademi, offentlig sektor och civilsamhälle för de som vill vara med och skapa en hållbar morgondag, därför har vi nu gått med i det nationella nätverket A Sustainable Tomorrow.

A Sustainable Tomorrow Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en unik plattform för samarbete och gränsöverskridande möten där vi samlar krafterna, tänker och agerar tillsammans med de Globala målen i fokus. Det innebär också att vi blir en officiell hubbarrangör för Sveriges största digiloga hållbarhets- och framtidskonferens som sänds 15 september från hubbar runt om i hela Sverige.

I det arbetet ser vi hållbarhetsfrågorna som mycket affärskritiska, ja man skulle kunna säga helt avgörande för vilka företag, tjänster och produkter som kommer att finnas på marknaden om bara några år. För att lyfta blicken, öka medvetenheten och inspirera fler kring hur man kan och bör integrera hållbarhet i sin affär så ser vi A Sustainable Tomorrow som en fantastisk arena för detta, säger Malin Rogström, utvecklingschef på Sandbacka Science Park.

Årets fokusområde är Halvvägs till 2030. Den 15 september 2015 samlades världens ledare i FN-skrapan i New York och klubbade igenom världens största och kanske viktigaste projekt: Att vi till år 2030 ska ha utrotat fattigdom, minskat ojämlikheter och löst klimatkrisen. Nu har vi nått halvlek i denna avgörande match och har fakta och upplevelser som kan mätas. Teorier har mött verkliga förutsättningar som nu ger bättre beslutsunderlag, samtidigt som tiden och resurserna minskat.

Fokus på höstens A Sustainable Tomorrow-konferens är att svara på de frågor som många brottas med i sitt arbete med Agenda 2030 genom att visa goda exempel från verkligheten. Hur mäter och samarbetar vi för att komma i mål i tid?

Talare är bland annat Gunhild Stordalen och Fredrik Reinfeldt.


Övrigt