Logo

Nyheter

Nyhet Manufacturing Guide

Sandbacka Science Park ingår samarbete med Hack for Earth

Kategori: Övrigt

Genom global samverkan ska stiftelsen Hack For Earth Foundation hitta lösningar på de 17 globala målen. Den 17 maj blev det officiellt att Sandbacka Science Park och FindIT blir ambassadörer för innovationstävlingen Hack for Earth. Under hösten 2021 samlas människor från hela världen i ett digitalt hackathon. Som ett första steg samlas drömmar om en hållbar framtid in.

Sandbacka Science Park och FindITs samarbete med Hack for Earth konkretiserar verksamhetens pågående arbetet mot att uppfylla de 17 globala målen i Agenda 2030. Samarbetet skapar förutsättningar för samverkan på alla nivåer – från lokal till global nivå.  

När Hack For Gävle arrangerades av Future Position X för drygt ett år sedan fick vi se många fantastiska och innovativa lösningar som arbetades fram inom loppet av 24 timmar. Hackathon som problemlösningsmetod har visat sig vara effektivt. Man skulle kunna säga att Hack For Earth är som ett världsmästerskap i problemlösning. Med all den innovationskraft som finns i regionen hoppas vi kunna bidra med ett eget Gävleborg-team till höstens hackathon”, säger Linnea Gibbs, affärsutvecklare på FindIT.

Förändring bygger på drömmar 

Hack for Earth bygger på tre nivåer som handlar om att samla in utmaningar, hitta lösningar och skapa förändring. Den första delen av arbetet fokuserar på att samla in drömmar från engagerade människor och organisationer världen över, som vill göra skillnad. I höst kommer team med människor från hela världen mötas i ett hackathon, det vill säga i en innovationstävling. 

Jag är nyfiken på hur människor ser på världen år 2045. Vi behöver visualisera och drömma om den värld vi vill leva i nu och i framtiden. Drömmar är början på förändring - förändring på riktigt. Efter sommaren kommer drömmarna som skickats in omvandlas till case som sedan ska lösas i Hack For Earth som går av stapeln i oktober, berättar Linnea.

Vi vill veta vad du drömmer om!

Du kan göra skillnad genom att drömma! Vi söker nu dig som har visioner om en hållbara framtid. Hur vill du att världen ska se ut år 2045?
Dela din dröm via text eller film här > Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Från myndighetsuppdrag till stiftelse 

Hack the Crisis Sweden och Hack for Sweden är några av de tidigare myndighetsuppdrag som har format stiftelsen Hack for Earth Foundation. Konceptet Hack for Earth bygger på ett hackathon, det vill säga en process för innovationstävlingar som främjar datadriven innovation. 
Läs mer om Hack For Earth och stiftelsen här > Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Frågor? 

Kontakta Linnea Gibbs, ambassadör för Hack for Earth, Sandbacka Science Park/FindIT  
026 – 24 17 57 
linnea.gibbs@sandviken.se 

Övrigt