Logo

Nyheter

event

Små och medelstora företag kan söka finansiering upp till 100 000 kr

Kategori: Övrigt

Under 2022 kommer Sandbacka Science Park, tillsammans med andra science parks och inkubatorer i Sverige, nå ut till små och medelstora företag med så kallade innovationscheckar.

Den 14 december 2021 blev det klart att innovationsmyndigheten Vinnova ger branschföreningen SISP (Swedish Incubators & Science Parks) förtroendet att, tillsammans med Sandbacka Science Park och andra medlemmar i föreningen, nå ut till startups- och scaleups företag med så kallade innovationscheckar. Under 2022 kommer Sandbacka Sience Park att kunna erbjuda innovationscheckar för ett färre antal företag.

Vad kan checken användas till?
En check på upp till 100 000 kronor kan användas av ett företag för att utvärdera en tidig innovationsidé med hjälp av extern expertkompetens. Det kan gälla affärsutveckling, immateriella rättigheter och innovationsinfrastruktur – exempelvis testbäddar.

Sandbacka Science Park och Movexum riktar sig till företag i Gävleborgs län
Det är science parks och inkubatorer i Sverige som kommer att kraftsamla kring denna insats med en geografisk spridning. Tillsammans med företagsinkubatorn Movexum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommer Sandbacka Science Park att hantera checkarna för Gävleborgs län.

Mer information kommer.

Övrigt