Logo

Nyheter

event

Sveriges mest lovande entreprenör har chans till 200.000 kr

Kategori: Övrigt

ÅForsk söker nu Sveriges mest innovativa entreprenörer för att dela ut tio stipendier om 200 000 kronor vardera. Ansökningsperioden är öppen mellan 1 oktober och 15 november 2022. Vinnarna utses i mars 2023 under Sveriges Innovationsriksdag i Lund.

För nionde året i rad delar ÅForsk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ut entreprenörsstipendium till tio av Sveriges mest lovande entreprenörer.

Initiativet är ett samarbetet med branschorganisationen Swedish Incubators & Science Parks Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och dess nätverk av innovationsmiljöer. Åforsk verkar för forskning och utveckling inom områden som energi, miljö, hållbarhet, säkerhet, infrastruktur och produkter från förnyelsebara råvaror.

Utlysningstiden är 1 oktober kl. 10:00 till 15 november kl. 22:00, 2022.

Vem kan söka?

Den sökande entreprenören ska ha koppling till svensk universitetsmiljö, antingen som student, doktorand, forskare eller lärare. Både entreprenörer som finns i en inkubator/science park och entreprenörer som inte finns i någon av innovationsmiljöerna är välkomna att söka.

Välkommen att kontakta oss på Sandbacka Science Park om du vill ha stöd i din ansökan: info@sandbackasciencepark.se

Hur söker jag?

1. Ladda ner ansökningsformuläret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och fyll i det utförligt.

2. Fyll i ansökan. För att ansökan ska anses vara komplett måste den innehålla samtliga uppgifter besvarade i ansökningsformuläret och bifogas tillsammans med två bilagor: En undertecknad motivering som stärker din ansökan från en affärsutvecklare vid en inkubator eller science park (läs här hur en motivering bör se ut). Länk till annan webbplats. Ditt cv.

Döp dina filer enligt följande:
Ansökan_FörnamnEfternamn
CV_FörnamnEfternamn
Motivering_FörnamnEfternamn
Exempel: Ansökan_AnnaAndersson, CV_AnnaAndersson, Motivering_AnnaAndersson

3. Ladda upp ansökningsformulär inklusive bilagor här Länk till annan webbplats. senast den 15 november 2022 kl. 22.00. Andra bilagor än de efterfrågade, exempelvis produktbilagor och marknadsföringsmaterial kommer att bortses ifrån. Godkända filformat är .pdf. Ansökan på ett äldre ansökningsformulär än aktuellt formulär för 2023 godkänns inte.

Obs! Ni behöver en gmailadress för att kunna ladda upp er ansökan. Om ni inte använder er av en gmail i vanliga fall så ange er korrekta mailadress i ansökan, detta är endast för att ni ska kunna ladda upp dokumenten till oss.

Blir du utsedd som stipendiat finns en önskan från ÅForsk att följa upp hur det har gått för dig om ett par år med ett frågeformulär med några få korta frågor. Du ska därför lämna en e-postadress som du vet att du behåller ett tag framöver.

4. 10 stycken vinnare röstas fram av en jury med representanter från ÅForsk och Swedish Incubators & Science Parks. Beslut om tilldelande av stipendier sker under våren 2022. 

Kontakt

Frågor gällande stipendiet ställs till aforsk@sisp.se.

Övrigt