Logo

Nyheter

Cornelia

Träffa vår nya digitala kommunikatör Cornelia!

Kategori: Övrigt

Låt oss presentera Sandbacka Science Park senaste tillskott – Cornelia Lyxell. Cornelia är utbildad kommunikatör med en bakgrund inom PR-branschen och kommer ingå i kommunikationsteamet på Sandbacka Science Park, i rollen som digital kommunikatör. Vi hälsar Cornelia varmt välkommen!

Cornelia, berätta om dig själv.

Jag är 25 år och kommer från Umeå. Jag har en kandidatexamen inom strategisk kommunikation och har även kompletterat min utbildning med specifika kurser inom bland annat sociala medier, grafisk design och projektledning.

Jag har tidigare arbetat i PR-branschen där jag varit en del av flertalet olika PR- och kommunikationsprojekt för en rad olika företag. Erfarenheten av att arbeta parallellt med olika företag och uppdrag är något jag tar med mig till min nya roll där jag kommer vara inblandad i flera olika projekt.

Vad blir ditt uppdrag här?

Jag kommer ingå i kommunikationsteamet med ett särskilt fokus på den digitala kommunikationen! Jag kommer även vara iblandad i flera aktuella projekt, däribland Hållbar inkludering.

Vad var det som lockade dig till Sandbacka Science Park?

Tanken av att kunna vara med och bidra till positiv förändring och utveckling genom mitt arbete känns både givande och inspirerande. Även bredden av olika projekt lockade mig till Sandbacka Science Park, än så länge har ingen dag varit den andra lik!

Vad är det första du ska göra nu (i din nya roll)?

Förutom att sätta mig in i de olika projekten och kommunikationsstrategierna kommer jag se över möjligheterna för Sandbacka Science Parks digitala kanaler. Jag ser fram emot att kunna bidra med nya perspektiv och erfarenheter vad gäller det kommunikativa arbetet.

När du inte är på jobbet, vad gör du då?

Då myser jag hemma med en tv-serie i bakgrunden, tränar eller umgås med vänner och familj.

Lär känna Cornelia!

Kaffe eller te?

Te.

Sommar eller vinter?

Jag älskar både sommar och vinter men måste jag välja blir det nog ändå sommar.

Siffror eller bokstäver?

Som kommunikatör är det självklart bokstäver.

Hund eller katt?

Enkelt, hund!

Planering eller spontanitet?

Jag är utan tvekan en riktig planerare, på gott och ont!

Grafisk design eller copywriting?

Hm, copywriting tror jag. Men kombinationen är den bästa!

Övrigt