Logo

Nyheter

event

Utvecklingschef till Sandbacka Science Park

Kategori: Övrigt

Vi söker en nyfiken, involverande och engagerande ledare.

Som utvecklingschef kommer du att leda utvecklingen för en av Sveriges 40 science parks och förädla och bevara rollen som Gävleborgs science park i det regionala stödsystemet för innovation och utveckling. Du driver och möjliggör fortsatt utveckling av verksamheten utifrån kundbehov och med affärs- och samhällsnytta i fokus.

Uppdraget är att som kommunens representant i näringslivet behovsanpassat stödja företag för långsiktig och hållbar tillväxt. Verksamheten är idag fokuserad på tre spetsområden- grön omställning, digital utveckling och mod att utveckla. Därigenom bidrar science parken till att minska koldioxidutsläppen och med hjälp av digitaliseringens möjligheter ökar vi konkurrenskraften och den digitala mognaden hos företag. Allt med människan i fokus.

En rad erbjudanden finns utvecklade och paketerade för att supportera företagen vad gäller utveckling av idéer och innovationer liksom mer specifikt med deras gröna och digitala omställning. Sandbacka science park har sin hemvist organisatoriskt i Sandvikens kommun, men arbetar även på uppdrag av andra finansiärer, via företrädelsevis projektmedel, som Region Gävleborg, Vinnova, Tillväxtverket med flera.

Verksamheten präglas av mångfald och utgör en energifylld och kreativ arbetsplats bestående av ett tjugotal medarbetarre, varav två är direktrapporterande chefer. Du rapporterar till näringslivschefen och ingår i kommunledningsgruppen. Rollen innefattar personalansvar, budgetansvar, ansvar för kontakter till de nationella och internationella branschorganisationerna för science parks och innovationsmiljöer, SISP och IASP.

Din bakgrund

Du har:

  • erfarenhet från att driva och delta i utvecklings- och innovationsfrågor och stort intresse för samhällsutveckling
  • flerårig erfarenhet från någon form av ledarroll och erfarenhet av förändringsledning
  • god kommunikativ förmåga såväl i svenska som engelska i tal och skrift och erfarenhet från att samverka med en mångfald av aktörer
  • någon form av relevant akademisk utbildning i grunden eller motsvarande

Meriterande:

  • tidigare erfarenhet från näringslivet och insikt i företagares förutsättningar och möjligheter.
  • erfarenhet från teknik- och tjänsteutveckling, mångfaldsarbete , entreprenörskap och innovationsmiljö.

Som person är du öppen och trivs med att skapa, utveckla och bibehålla goda relationer. Ditt engagemang och din goda kommunikativ förmåga gör dig och din organisation till en uppskattad och självklar samarbetspartner i en stor bredd av forum. Du har lätt för att identifera kundbehov och kan paketera affärsmässiga erbjudanden som driver tillväxt.

För att trivas i rollen bör du ha ett genuint intresse för science parkens samhällsuppdrag och vara ständigt nyfiken på nya möjligheter.

Välkommen att visa intresse för att få leda en unik och etablerad science park med höga ambitioner vidare mot en hållbar framtid!

Om Sandbacka Science Park

I 22 år har Sandbacka Science Park stöttat företag och gjort verklighet av nytänkande idéer till hållbara produkter, tjänster och företag. Sandbacka Science Park i Sandviken är en av Sveriges cirka 40 science parks och Gävleborgs enda. Vi skapar forum för människor som vill göra hållbara affärer och för samarbeten som påverkar. På riktigt.Vi får människor att mötas, samverka och utvecklas. Det är i samarbetet och relationerna mellan företag, akademi, studenter och samhälle som gör att vi kan driva utveckling för att skapa fler hållbara och digitala lösningar. Tillsammans löser vi vår tids utmaningar som förändrar framtiden.

Villkor

Anställningsform: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdagen är den 2 april 2023.

Övrigt