Logo

Nyheter

event

Välkommen Johanna!

Kategori: Övrigt

Med start i november har Sandbacka Science Park fått förstärkning av Johanna Sjöberg, blivande kommunikatör som studerar media och kommunikation vid Högskolan i Gävle. Under tio veckor kommer hon tillsammans med oss på Sandbacka Science Park sätta sin teori i praktik. Vi hälsar Johanna varmt välkommen!

Berätta, vem är du?

Johanna Sjöberg heter jag och kommer från Sandviken. För närvarande studerar jag till kommunikatör på Högskolan i Gävle.

Sen jag var liten har jag alltid drömt om att bli journalist men jag har arbetat inom restaurangbranschen under många år. Jag har alltid trivts med att arbeta med människor på ett eller annat sätt och när jag kom till en punkt i livet där jag ville utveckla mig som person var saken solklar vad jag skulle göra nu.

Vad är det som lockar med Sandbacka Science Park och vad drivs du av?

Det som lockade mig att söka praktikplats på Sandbacka Science Park var det arbete de gör där, och att det är förenat med hur jag är som person. Jag drivs av innovation och av att arbeta med människor. Jag drivs av ständig utveckling och att ta mig framåt i livet med nya kunskaper, därför ska det även bli spännande att följa med och se hur Sandbacka Science Park arbetar praktiskt med sina projekt.

Vad blir ditt uppdrag här?

Jag kommer att arbeta tillsammans med kommunikationsavdelningen på Sandbacka Science Park och vara med i deras dagliga arbete. Jag hoppas även kunna bidra med lite nya ögon och idéer till arbetsplatsen.

Vad ser du mest fram emot?

Jag ser fram emot att äntligen sätta teori i praktik från min utbildning. Samtidigt som jag hoppas få mer kunskap och kompetens inom mitt framtida yrkesval.

Jag ser även fram emot att få en inblick i deras verksamhet gällande små, medelstora och stora företag i Gävleborg. På Sandbacka Science Park ligger engagemanget i mötet mellan människor och bidrar till en samhällsutveckling som intresserar mig.

Vad gör du när du inte har praktik?

Jag är väldigt idrottsintresserad. När jag inte har praktik hittar man mig antingen i padelhallen, på golfbanan, på gymmet eller i en crossfitbox. Utöver det är jag innebandytränare här i Sandviken och sitter med i föreningens styrelse.

Fem snabba frågor med Johanna

Har du någon dold talang?

– Jag delar gärna med mig av mina talanger, som en perfekt komponerad drink och lite god mat till nära och kära.

Vad är det bästa med Gävleborg?

Det bästa med Gävleborg är förbindelserna och närheten till det vi har runtomkring oss. Jag känner att Gävleborg uppfyller alla mina behov från arbetsliv till nöje.

Vem skulle spela huvudrollen i filmen om ditt liv?

Mia Skäringer tror jag skulle göra den rättvis med glimten i ögat och mycket humor, precis som jag är som person.

Vad är ditt livsmotto?

“Lev nu, Dö sen” - Miss Li

Om du inte hade arbetat med det här yrket – vad hade du gjort då?

Jag känner att jag precis utbildat mig inom en ny bransch och det att det är det här jag vill göra. Men jag skulle inte ha något emot att vara en Rihanna eller Beyonce heller.

Övrigt