Logo

Nyheter

Intervju med Anders Lundel - Rejlers om vätgas

Var med och gör skillnad -
Sweden Community Challenge

Kategori: Energieffektiva samhällen

Den 27e april lanserades Sweden Community Challenge, en satsning som Microsoft gör i samarbete med den ideella organisationen Change X. Föreningar, skolor och organisationer i Sandviken, Gävle och Staffanstorp kan i och med denna satsning söka stöd och finansiering för olika hållbarhetsinitiativ.

Utmaningen består av nio kategorier som ska inspirera till lokala aktiviteter och hållbarhetsprojekt. Tillsammans gör vi skillnad!

De nio utmaningarna handlar om allt ifrån att få ut barn i naturen genom utmaningarna Håll Sverige Rent och School Garden till att starta upp ett Cykling utan ålder-initiativ som ger fler chansen att känna vinden i håret eller anordna ett Repair Café där man samlas för att restaurera sånt som annars skulle kastas.

Sweden Community Challenge kommer att stödja och finansiera upp till 40 olika projekt. Initiativet vänder sig till individer, föreningar, skolklasser och organisationer i Sandviken, Gävle och Staffanstorp som kan söka finansiering och stöd för att föreverkliga sina hållbarhetsprojekt. För att vara berättigad till stödfinansiering behöver individen eller gruppen presentera ett projektteam och en arbetsplan inom 30 dagar efter inlämnad ansökan.

Antar ni utmaningen?

Läs mer om de nio utmaningarna och om hur ni ansöker här: Sweden Community Challenge>> Länk till annan webbplats.

Intervju med Anders Lundel - Rejlers om vätgas

Energieffektiva samhällen