Logo

Nyheter

event

Vi inspireras av företagare som sätter hållbarhet och innovation på kartan

Kategori: Hållbar produktion

Med ett nytt fokus ska PreEnergi ta nästa steg i sin förändringsresa. Företaget har – med hjälp av en processmognadsmätning – nu koll på vilka förutsättningar de har för att accelerera sin digitaliseringsresa.

I Gävle ligger tjänsteföretaget PreEnergi vars affärsidé bygger på att erbjuda svetstjänster till företag och privatpersoner. För ägarna är det viktigt att sätta innovation och hållbarhet i fokus och idén om att utveckla verksamheten blev – i och med pandemin – ännu tydligare. Ambitionen för företaget är nu att göra sig mer effektiva och mindre sårbara.

Det var innan sommaren som Gisela Skogberg från PreEnergi kontaktade Sandbacka Science Parks Lejla Basic för att se över vilka förutsättningar företaget hade för att ta sitt företag till nästa nivå. Lejla har tillsammans med Carina Åkerberg från IUC Gävleborg besökt företaget. Genom en kartläggning, även kallas processmognadsmätning, har PreEnergi fått hjälp att undersöka vilka insatser som företaget kan ta till för att utveckla sina tjänster och göra sitt erbjudande både skalbart och innovativt.

Nästa steg blir att gå igenom resultaten med företaget och sedan tillsammans med IUC Gävleborg presentera möjliga insatser och investeringar som kan accelerera PreEnergis utveckling, för att skapa ett mer lönsamt och hållbart företag.

– Det ska vara enkelt att ställa om och utveckla företag, säger Lejla.

Kontakta Lejla om ditt företag också vill undersöka era möjigheter att effektivisera, digitalisera eller ställa om.

ulric

Lejla Basic
Projektledare
Sandbacka Science Park

Denna insats görs inom ramen för projekten Vi ställer om och IUC Gävleborg Länk till annan webbplats..

Hållbar produktion