Logo

Mighty

Identifiering och utveckling av företags digitala potential

Företag eller organisationer intresserade av att utvecklas inom digitalisering, specifikt inom artificiell intelligens, cybersäkerhet och högpresterande datorsystem är målgrupperna för detta projekt. Genom den europeiska digitala innovationshubben Mighty erbjuder vi skräddarsydda lösningar och expertis för att guida mot digital framgång.

bild

Projektnamn
Europeisk digital innovationsnod MIGHTY - Mid Sweden Industry och GovTech

Status
Pågående (2024/01/01 - 2027/12/31)

Projektpartners
Propell (projektägare), Dalarna Science Park, Compare, Sandbacka Science Park

Finansiärer
Europeiska Unionen, Region Gävleborg, Region Dalarna, Region Värmland

Kontakt
Malin Johansson

Digital omvandling av verksamheter

Mighty är en europeisk digital innovationshub (EDIH) som stödjer små och medelstora företag inom tillverkande industri och offentlig sektor (GovTech*) att utvecklas inom digitalisering specifikt inom artificiell intelligens, cybersäkerhet och högpresterande datorsystem. Genom Mighty får företag inom tillverkande industri och offentlig sektor tillgång till testmiljöer, nya nätverk för innovation, möjligheter till vidareutbildning och stöd i att hitta finansiering för att genomföra en digital och grön omställning. Mighty kan erbjuda företag och organisationer följande tjänster;

Mäta digital mognad

Med hjälp av verktyget ”Digital Maturity Assessment” (DMA) kan vi hjälpa att bedöma företags digitala mognad och genom verktyget kan vi framgångsrikt vägleda desamma på sin digitaliseringsresa.

Teknisk rådgivning och testning

Mighty erbjuder teknisk rådgivning och testning för att stödja digitaliseringen. Exempelvis kan vi ge företag tillgång till test och demoanläggningar där de kan få möjlighet att testa avancerade digitala verktyg och tekniker innan de bestämmer sig för att implementera dem.

Nätverkande och finanseringshjälp

Mighty tillhandahåller finansieringsrådgivning och möjligheter till nätverkande. Vi försöker att hitta finansiering som kan passa just företagens utvecklingsbehov.

Vidareutbildning

Vi hjälper företag och organisationer att utvecklas inom områden som är viktiga för att uppnå en framgångsrik digital omvandling.

Vill du veta mer?

Vad är en Europeisk Digital Innovationshub (EDIH)?

Europeiska Digitala Innovationshubbar Länk till annan webbplats. (EDIH) är ett stödsystem som öppnar nya möjligheter för företag och organisationer att bli mer konkurrenskraftiga genom att stödja sin digitala omvandling. Dessa hubbar har en central roll vid genomförandet av EU-programmet för ett digitalt Europa och möjliggöra att företag och offentlig sektor får ta del av de senaste digitala teknikerna, inklusive artificiell intelligens (AI), cybersäkerhet och högpresterande datorsystem (HPC). Syftet med satsningen på EDIH är att stimulera en digital transformation inom alla branscher och inom offentlig sektor i EU. Huvudfokus ligger på ökad digitalisering i företag, framför allt de små och medelstora, samt på de delar av offentlig sektor som har behov av ökad digitalisering.

Mighty är en av många EDIHar som finns runt om i Europa. Sverige har tilldelats fyra EDIH som finansieras via EU programmet DIGITAL. Ytterligare sju sökande håller så hög kvalité att de kvalificerade sig som EDIH, så kallad ”Seal of Excellence”. Mighty EDIH är en av de sju Seal of Excellence. Tillsammans ger dessa 11 en bra geografisk spridning av EDIH i Sverige. Här är en karta Länk till annan webbplats. över alla som finns just nu. Genom tillgång till EDIH-nätverket hjälper vi varandra med kompetens och kan därför hitta specifika kunskaper och andra parter som matchar dina utmaningar.

*GovTech innebär nya smarta välfärdstjänster och produkter för anställda och medborgare som är samskapade av innovativa företag och offentlig sektor.

Utforska möjligheterna tillsammans med oss