Logo

Event

morgonsoffa

Företagarvecka 2022

Eventdatum:

Plats: Sandviken och Gävle

Planeringen av årets Företagarvecka, den 25–27 oktober, är i full gång och i år kommer vi fokusera ännu mera på företagarnyttan – företag berättar för företag. Sandbacka Science Park står värd för en del av programpunkterna.

Gävle-Sandviken Företagarvecka 25–27 oktober

Programmet nedan kommer att fyllas på kontinuerligt med innehåll som inspirerar och lyfter företagandet i vår region. Här hittar du det senaste www.sandviken.se/foretagarvecka Länk till annan webbplats.

Program

Tisdag 25 oktober

07:30–09:00 Näringslivsfrukost

Gävle kommun, Sandvikens kommun, Företagarna Gävle samt Gävles Företagarföreningar bjuder gemensamt in till en Näringslivsfrukost – din mötesplats för mingel, inspiration och ny kunskap för en näringsrikare kommun.

Plats: Monitor ERP Arena.
Arrangör: Gävle kommun, Företagarföreningarna i Gävle och Företagarna Gävle.

14:00-15:00 Entreprenörsmingel

Funderar du på att starta eget? Sugen på att dra igång en verksamhet, men vill inte starta ensam? Bär du på en innovativ affärsidé?
Gävle Innovation Hub, Sandbacka Science Park, Nyföretagarcentrum och Coompanion bjuder in till mingel, fika och chans till rådgivning och coachning. Kom och träffa våra duktiga och erfarna rådgivare och coacher och ställ alla frågor du går och grunnar på. Självklart råder full sekretess.

Plats: Gävle Innovation Hub, Dospace, Drottninggatan 18, Gävle
Arrangör: Gävle Innovation Hub i samarbete med Sandbacka Science Park, Nyföretagarcentrum och Coompanion.

Ingen anmälan krävs.

15:00–16:00 ”AI vad det svider” – föreläsning med Gustaf Josefsson Tadaa

Gustaf Josefsson Tadaa utvecklar och stödjer ledare att bygga självständiga organisationer. Från det ögonblick vi vaknar, tills vi går och lägger oss, interagerar vi med Artificiell Intelligens på något sätt. Från musiken vi lyssnar på eller vilka relationer vi vårdar, till vilken mat eller färdväg vi väljer så kontrolleras eller påverkas vi av AI. När kommer AI:n att ta över helt? Och hur känns det för oss som människor att bli ”ersatta”? Häng med på en föreläsning om, av och med Artificiell Intelligens.

Plats: Gävle Innovation Hub, Dospace, Drottninggatan 18, Gävle
Arrangör: Gävle Innovation Hub i samarbete med Sandbacka Science Park, Nyföretagarcentrum och Coompanion

Onsdag 26 oktober

Företagarveckan

08:00-13:30 IT-Forum utforskar IT-säkerhet

Digitalisering skapar nya möjligheter för dig som företagare. Samtidigt ställer digitaliseringen nya krav på oss och det räcker inte att hänga med i den tekniska utvecklingen. Vi behöver också vara medvetna om de hot som digitaliseringen medför – för att veta hur vi kan skydda oss mot dem.

Hur sårbart är ditt företag för digitala hot? Varför är IT-säkerhetsarbetet så viktigt? Det här kommer vi att resonera kring på årets IT-Forum. Som vanligt utlovar vi inspirerande föreläsningar, samtal, aktuell och ny kunskap, spännande möten och nya affärer.

Plats: Sandbacka Park
Arrangör: Sandbacka Science Park

Entreprenörer minglar

12:00-13:00 "Bäst när det gäller" - föreläsning med Anja Pärson

Föreläsningen utgår från Anjas karriär och handlar om hur man skaffar sig den mentala styrka som krävs för att våga gå till höger när alla andra går till vänster och att hitta något positivt när motgången är som värst. Publiken ges en unik inblick i världens bästa skidåkares vardagsliv och tar en med på ögonblicket då guldmedaljen är inom räckhåll för att sekunden senare vara en kamp på liv och död. Anja belyser också vikten av att tro på sig själv, våga säga ”Jag är bäst” och hur vi kan lura oss själva till framgång och möta våra rädslor.
Helt enkelt om hur man går ifrån att säga att man vill vara bäst när det gäller till att faktiskt vara det.

Plats: Scandic Gävle Väst, Johanneslötsvägen 6
Arrangör: Gävle kommun och Sandvikens kommun

AI-företläsning med Gustaf Josefsson Tadaa

13.10-13.45 Företagarnytta – Så kapar du företagets energikostnader

Nätverket Hållbart företagande bjuder in till ett kortare event på Scandic Väst i Gävle.

Jag vill anmäla mig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Torsdag 27 oktober

Företagarveckan

07:30-09:00 Morgonsoffa

Välbesökt morgonsoffa bland företagare från Gävle, Sandviken och Hofors. Vi bjuder på kaffe, smörgås och mingel mellan kl. 07:30-08:00

Plats: Sandbacka Park
Arrangör: Företagarna Sandviken, Sandvikens kommun och Sandbacka Science Park

Jag vill anmäla mig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.