Logo

Event

IT-forum

Hållbarhetsforum 2024 - vårens event!

Eventdatum: 2024-04-23 08:30

Plats: Sandbacka Park

Den 23 april bjuder Sandbacka Science Park in till vårt första Hållbarhetsforum - vårens stora event!
En förmiddag med fokus på cirkulär ekonomi, industriell symbios och hur man navigerar i omvärldsförändringar och den gröna omställning. Vi utlovar inspirerande föreläsningar och samtal, högaktuell kunskap, spännande möten och nya affärer.

Framtidens hållbara affärsmöjligheter

På scenen kommer föreläsningarna beröra alltifrån hur man genom en cirkulär affärsmodell får impact genom lokal produktion med B2B i fokus. Vi får inspireras av hur man kan ta tillvara på restflöden och skapa en industriell symbios. Och vad kan komma att krävas av företag när omvärldsutvecklingen kräver ett nytt ledarskap?

På scenen kommer vi få lyssna på Hållbarhetsbyrån Greengoat, Johanna Mörk och Tini Warg (TINI), Elisabeth Lindh och Helena Lundblad (Sweco), Freddy Jönsson Hanberg (styrelseordförande i Totalförsvarsstiftelsen och styrelseledamot i Sveriges Civilförsvarsförbund), Kjell Johansson (Entré Hofors och Framtid Haga).

Modererar gör Sandbacka Science Parks egna Anna Klasson och Kenneth Sjöholm.

Frukostvärd för dagen är Småkraft. Länk till annan webbplats.

En dag med kunskapsutbyte, inspiration och möjligheter att nätverka.

Välkommen!

Datum: tisdag 23 april 2024
Tid: 09.00-12:00, kaffe och mingel från 8.30
Plats: Sandbacka Park i Sandviken
Fri entré!

Sista anmälningsdag 19 april kl 23.59. Anmälan efter det maila till lisa.widman@sandviken.se

Anmäl dig här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Program

08:30-08:50 Registrering, fika och mingel

Välkommen att registrera dig, ta en kopp kaffe och mingla i Vinterträdgården på Sandbacka Park. Dagens moderatorer, Kenneth Sjöholm och Anna Klasson hälsar er välkomna. Gävle klimatavtal berättar om vad som händer där.

09.00-10:00 Talare på scenen

Talare

Greengoat

Hållbarhetsbyrån Greengoat kickstartar dagen.

Karin Svärd Hertel & Emma Weilefors

Talare
Talare

Sweco

Introduktion till cirkulär ekonomi och industriell symbios – varför, vad och hur?

Genom att implementera cirkulära affärsmodeller och samarbetsplattformar för industriell symbios kan företag skapa en mer hållbar och effektiv ekonomi. Detta innebär att designa produkter för återvinning och återanvändning, etablera återvinnings- och återtillverkningsprocesser, och främja partnerskap och utbyte av resurser mellan olika industrier och företag.

Elisabeth Lindh, seniorkonsult hållbarhet och cirkulär ekonomi Sweco
Helena Lundblad , processingengör Sweco

Talare

TINI

Impact genom lokal produktion: B2B i fokus

Cirkuläriet och hållbarhet i fokus för modeföretaget TINI, där en skräddarsydd kollektion, sydd av loklala skrädderier möter teknologi och spårbarhet. Varje plagg har ett digitalt ID som visar tillverkningsprocessen, skötselinstruktioner, reparationsalternativ och till och med belöningar för hållbara val. Fokuset ligger på hållbarhet hela vägen, från material till produktion och livet ut.

Tini Warg och Johanna Mörk, TINI

10:15-10:45 Fikapaus

Fyll på med energi – mingla och knyt nya kontakter!

Talare

Freddy Jönsson Hanberg

Uppdatera ditt ledarskap: Att navigera omvärldsförändringar och den gröna omställningen

Freddy har mer än 30 års erfarenhet av riskhantering och försörjning, han har arbetat i Försvarsmakten med logistik och med totalförsvarets utveckling. Det blir diskussioner om synergier mellan förnybar energi och totalförsvar, vad kräver omvärldsutvecklingen av dig som chef och ledare?

Ordförande Totalförsvarsstiftelsen och strategisk rådgivare

Talare

Kjell Johansson

I Hofors har en arena för gröna projekt vuxit fram med världsunik forskning, klimatoptimering av växthus, cirkulär energi och näring, restproduktoptimering, svensk tropisk aquaponi och konceptet Grön Rehab. För näringsliv, arbetsmarknad och integration som krävs för en hållbar och långsiktig samhällsutveckling och det berättar Kjell Johansson mer om.

VD Entré Hofors

Finansiärer:

finansiärer säker vitruell industri