Logo

Nyheter

event

Lejla rätar upp företagens vardag efter pandemin

Kategori: Övrigt

Välkommen säger vi till Lejla Basic som är senaste stjärnskottet att ansluta till Sandbacka Science Park. I rollen som projektledare kommer Lejla i första hand att fokusera på att hjälpa företag ställa om efter Corona-pandemin.

Med svart bälte i Agenda 2030 är Lejla en stor tillgång, inte bara för Sandbacka Science Park utan också för regionala företag. Under sin första månad har hon redan hunnit bekantat sig med sina nya kollegor och varit på sina första företagsbesök. Lejla kommer att jobba med insatser som, för Gävleborgs företag, kan vara till stöd i sin upp och nedvända vardag till följd av coronapandemin.

Hej Lejla! Vi är nyfikna, berätta – vem är du? Hur kommer du i din nya roll bidra till företagens omställning – och vad innebär det egentligen?

– Jag vill se mig själv som en öppensinnad person som ser möjligheter i det mesta. Intresset för hållbarhetsfrågor gör att jag på min lediga tid också försöker hålla mig uppdaterad. Jag arbetar ideellt inom FN och tittar på dokumentärer för nöjes skull. Detta är något jag också hoppas kunna nyttja min nya roll som projektledare här. Förhoppningsvis ska jag även bidra med nya perspektiv och en massa engagemang.

I övrigt styr min 6-åriga sons intressen större delen av min fritid, men jag tankar mycket av min energi genom att läsa, yoga och umgås med nära och kära.

Beskriv dig själv med tre ord!

– Omtänksam, nyfiken och målmedveten.

Berätta om din bakgrund, vad har du arbetat med tidigare?

– Jag har arbetat länge inom utbildning och olika yrkesförberedande program vilket har gett mig en inblick i olika branscher. Vidare har jag också erfarenhet av att arbeta med internationaliseringsprojekt och de globala målen.

Lejla

Vad har du för drivkrafter?

– Den pedagogiska erfarenheten ser jag som en stor nytta i arbetet med människor men även drivkraften för utveckling och samhällsförbättring. Jag ser fram emot att kunna bidra i ett viktigt projekt och hjälpa företag i vår region att ställa om efter pandemin.

Nu har du varit här en månad, har du hunnit uppfatta hur pandemin har påverkat företagen i regionen?

– Förutom att många blivit ekonomiskt drabbade har vi märkt att en hel del företag ligger efter i digitaliseringen. Utvecklingen har rusat fram de senaste åren och pandemin har inte gjort det lättare att hänga med. Det kan också vara så att företagen behöver hjälp med att effektivisera sin användning av de digitala verktygen eller förstärka IT-säkerheten. Hållbarhet är också mer aktuellt än tidigare. Men det är inte alltid lätt att veta var man ska börja. Vi kan stötta företag i all typ av omställning.

Vad vill du skicka med till företag som behöver stöd i sin omställning?

– Att ta hjälp! Det finns stöd att få i regionen. Vad vi bland annat kan stötta upp med är att kartlägga behov och bidra med rådgivning. Det kan handla om att vi anordnar nätverksträffar för företagare som använder affärssystem för att ta lärdom från andra företagare. Likaså bjuder vi in till webbinar med fokus på att hitta lösningar på konkreta utmaningar som vi fångat in från företagen. Håll gärna utkik på våra kanaler och ta kontakt med oss.

Lejla
Peter Andersson

Vill du veta vilket stöd ditt företag kan få? Kontakta mig

Lejla Basic
Projektledare

lejla.basic@sandviken.se
026 - 24 08 61

Övrigt