Logo

Nyheter

event

Träffa vår nya affärsutvecklare Sofia!

Kategori: Övrigt

Låt oss presentera Sandbacka Science Parks senaste tillskott – Sofia Uggla! Med en bakgrund inom rekrytering, organisations- och verksamhetsfrågor intar nu Sofia rollen som affärsutvecklare hos oss. Vi hälsar henne varmt välkommen!

Hej Sofia! Berätta, vem är du?

Jag är född och uppvuxen i Sandviken, enäggstvilling och älskar allt från att åka längdskidor och slalom på vintern till att åka båt på Storsjön på sommaren. Jag ser mig som en social och utåtriktad person, men mår som allra bäst när jag är ute och springer. Jag har tidigare arbetat i roller som konsultchef och produktionschef. I dessa roller har jag arbetat nära verksamheter på olika sätt bland annat med rekrytering och omorganisationer.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Sandbacka Science Park?

Som Sandvikenbo är Sandbacka Science Park ett välkänt varumärke, vilket lockade mig att söka mig hit. Jag trivs med att jobba med tillväxt och utveckling och sen verkar det också vara ett väldigt härligt gäng här. Jag tror man kan nå väldigt långt genom att vara en sammansvetsad grupp.

Vad kommer du att tillföra i din nya roll?

Det jag gillade mest i min tidigare roll var att få skapa nya kontakter och lära känna nya verksamheter, för att sedan kunna se vad jag kan bidra med. Den erfarenheten är något jag tar med mig i min nya roll som affärsutvecklare. Det är en fantastisk apparat som vi som science park har att erbjuda och det tycker jag fler ska veta om.

Finns det något du ser fram emot extra mycket i din roll som affärsutvecklare?

Jag ser fram emot att sätta mig in i rollen och lära mig mer om vad det är vi konkret faktiskt erbjuder. Och att lära känna Sandviken och Gävleborgs näringsliv mer.

Vad drivs du av?

Jag drivs mycket av den egna känslan av att man bidragit med något. Och att utmanas och testa nya saker, att få bekräftelsen på att man klarade något som man kanske aldrig gjort förut.

Lär känna Sofia!

Vad står med på din bucket list?

Att springa ett lopp utomlands.

Fun fact om dig själv?

Jag tycker om att snickra. Bland annat har jag byggt både altan och utomhusmöbler till huset.

Vilken är din favoritplats i världen?

Stugan vid Dalälven.

Vad var ditt första jobb?

Vendator, två somrar som telefonförsäljare.

Vad fredagsfikar du helst på?

Kardemummabulle.

Vad ville du bli när du var liten?

Rockstjärna, men jag tycker inte ens om rock.

Övrigt