Logo

Nyheter

event

Hur skapar vi hållbar tillverkning av kritiska reservdelar?

Kategori: Övrigt

I onsdags samlades ett 40-tal deltagare både fysiskt och digitalt för att lyssna till hur störningar och oro i omvärldens ökar behovet av resilienta och motståndskraftiga leveranskedjor, och hur vi kan möta utmaningarna.

Seminariet på temat ”Hur skapar vi lokal och hållbar tillverkning av kritiska reservdelar och komponenter” genomfördes som en del av Metalliska materials programkonferens 2024 som samlar företrädare från näringsliv, akademi och myndigheter för att diskutera metallforskning.

Under förmiddagen fick deltagarna bland annat lyssna till Nicklas Tarantino, Sustainable Steel Region, berätta om den 10-åriga mission som syftar till att bidra till en hållbar industri med ökad resiliens och hur initiativet kan hjälpa företag att bli mer motståndskraftiga mot globala chocker.

Vidare presenterades även slutsatser från en tidigare genomförd förstudie, kunskaper och insikter inom additiv tillverkning samt fördelarna med on-demand tillverkning för företag. Bland annat lyftes minskade kostnader, sparad tid, ökat lokalt värde och minskat avfall och utsläpp som fördelar med tillverkning on demand.

Seminariet avslutades med ett panelsamtal där Nicklas Tarantino tillsammans med Espen Sivertsen, VD på Ivaldi Group och Alexander Leicht, forskare på RISE, diskuterade behov och potential för behovsorienterad och additiv tillverkning. Samtalet väckte många intressanta frågor hos publiken och resulterade i flera värdefulla diskussioner.

Missade du seminariet? Se inspelningen i efterhand här! Länk till annan webbplats.

Vill du veta mer om initiativet och hur det kan hjälpa ditt företag?

Seminariet genomfördes av Sustainable Steel Region i samarbete med Paper Province, Propell och Sandbacka Science park som en del av det gemensamma initiativet ”On demand – lokal och hållbar tillverkning av kritiska reservdelar och komponenter 2033”.

Övrigt