Logo

Nyheter

event

Värt att veta om vätgas

Kategori: Energieffektiva samhällen

Vad är vätgas och varför pratar så många om den? Räcker elen i Gävleborg och vilka hinder finns för att vi ska ställa om? Det här var frågor vi gick igenom den 5 april när Sandbacka Science Park och Högskolan i Gävle bjöd in till seminariet ”Värt att veta om vätgas”.

"Den här kunskapen behöver spridas" och "Jätteintressant och precis rätt nivå" var två kommentarer som fångades upp bland deltagarna under seminariet. Tillfället samlade över 50 personer som ville veta mer om vätgas och hur energisystemet i Gävleborg och Sverige fungerar. Det fanns en nyfiken stämning och frågorna flödade bland deltagarna. På plats fanns besökare från Hälsingland, Gästrikland och Dalarna där bland andra företag, akademi, studenter och föreningar fanns representerade. Marie Barrling från Mellansvenska Handelskammaren modererade seminariet och tog det till en bra och begriplig nivå för alla besökare.

5 frågor med Anna och Anders

Vi passade på att filma Anna Klasson, Sandbacka Science Park och Anders Lundell, Region Gävleborg och ställa de frågor som lyftes under seminariet.

Vill du veta mer om vätgas, energi och hållbar utveckling?

Kontakta Anna Klasson, spetsansvarig grön omställning på Sandbacka Science Park

Energieffektiva samhällen