Logo

Nyheter

event

14 av Gävleborgs företagare tar täten i hållbarhetsarbetet

Kategori: Energieffektiva samhällen

Varför är hållbarhet viktigt för mitt företag och vad är nästa steg? Det var två av de frågor som företagarna fick fundera och diskutera kring under en workshop ledd av hållbarhetsbyrån Greengoat under måndagen den 28 november.

Det är viktigt att vara proaktiv när kraven kommer att komma. Vi som har påbörjat arbetet kommer att ha en konkurrensfördel i att ha kommit en bit på vägen i det här arbetet eftersom kravställningen och efterfrågan på att arbeta med hållbarhet finns och kommer att bli ännu större, sa en av gårdagens deltagande företagare.

Företagen som deltog i workshopen har alla genomfört eller ska genomföra hållbarhetsanalysen initierad av Sandbacka Science Park och Högskolan i Gävle. En mätning som indikerar på företagets position i förhållande till just hållbarhetsfrågor – var de ligger just nu och vilket arbete de kan göra framåt för att forsätta bygga sitt konkurrenskraftiga företag med livskraftiga erbjudanden. Och inte minst för att möta befintliga och kommande krav på hållbarhet från kunder och andra lagstiftningar.

Under workshopen gavs företagarrna möjligheten att bolla sina frågor och utmaningar med varandra men också med hållbarhetskonsulter på området. Tillsammans med Greengoat diskuterades företagens arbete idag och framåt – utifrån sina personliga och branschrelaterade förutsättningar. Workshopen skapade ett högt engagemang hos deltagarna och väckte många intressanta diskussioner. Att hållbarhetsfrågor är och kommer bli alltmer centrala för att kunna driva företag framåt rådde det ingen tvekan om!

Det här är ett viktigt steg för att överleva”, sa en annan deltagare.

Är du som företagare redo att ta nästa steg i ditt hållbarhetsarbete?

Ett tips och medskick från Greengoat till företagarna var:

Prata med era kunder och fråga vilka krav som kommer. Ligg steget före. Det hjälper ditt företag att hitta fokus i ert hållbarhetsarbete."

Workshopen arrangerades inom ramen för projektet Vi Ställer Om som finansieras av Region Gävleborg och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Lejla Basic

Projektledare på Sandbacka Science Park

Energieffektiva samhällen