Logo

Nyheter

event

Framtidsvisioner och greentech i fokus för internationellt besök

Kategori: Energieffektiva samhällen

Ett väldigt lyckat besök från Litauiska och Polska företag och organisationer inom innovationsstödssystemet med fokus på nya affärskontakter, samarbeten och erfarenhetsutbyten.

Under året har vi tillsammans med Dalarna Science Park deltagit i projektet GreenTech 2.0 Länk till annan webbplats.ClusterXChange Programme. Projektet syftar till att fungera som en möjliggörare av samarbeten genom att initiera utbyten via ClusterXchange Programme. GreenTech 2.0 har bjudit in små- och medelstora företag, kluster, forskningscentrum och andra organisationer att utforska affärs- och innovationspotentialen i Sverige, Finland, Polen, Litauen och Estland och för andra gången i år var det vår tur att stå värd för ett sådant utbyte. Denna gång fick vi besök av Litauiska och Polska bolag inom innovationsstödsystemet som är här för att lära sig mer om svensk affärskultur, träffa svenska företag och organisationer med syfte att utveckla sina "gröna" affärer.

Aktiviteterna under dessa tre dagar fokuserade på grön omställning, innovation och hållbara lösningar där vi delade erfarenheter och insikter om hur vi stöder företag och innovativa lösningar som bidrar till uppfyllandet av de globala målen i Agenda 2030. De fick även ta del av Sandbacka Science Parks arbete inom bl.a. förnybar energi med vätgasens roll i den gröna omställningen och psykologisk trygghet som grund för ökad innovationsförmåga i näringslivet, samt om hur vi arbetar med projekt inom dessa områden. Centralt för besöket är att vi delade erfarenheter och inspirerade varandra under dessa dagar med hållbara företagsidéer för potentiella framtida affärskontakter och/eller samarbetspartner inom Greentech och hållbara lösningar och innovationer, berättar Kenneth Sjöholm, projektledare på Sandbacka Science Park.

Den här resan och erfarenhetsutbytet är så viktigt för oss och vi ser verkligen fram emot framtida samarbeten tillsammans, sa en av besökarna och sammanfattade upplevelsen i utbytesprogrammet Greentech Xchange.

GreenTech 2.0 är ett projekt som Dalarna Science Park driver tillsammans med GreenNet i Finland, Tehnopol i Estland, Kaunas Tech Park i Litauen och Poznan Science Park i Polen. Projektet finansieras av EU:s COSME-program. Dalarna Science Park samarbetar med BizMaker och Sandbacka Science Park i Cluster Xchange programme med ett gemensamt program för besökande företagen.

logo Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
Lejla

Kenneth Sjöholm

Projektledare på Sandbacka Science Park

Energieffektiva samhällen