Logo

Nyheter

Intervju med Anders Lundel - Rejlers om vätgas

Hållbara kontor - för en grönare framtid!

Kategori: Energieffektiva samhällen

Just nu jobbas det för fullt med att färdigställa sex kontorsplatser på Sandbacka Science Park som har fokus på hållbarhet och där all utrusning, inklusive it och datorer, är återanvända produkter. Snart är det möblerat och klart och bara för hyresgästen att flytta in.

Det var när Sandvik skulle förnya en avdelning till en mer aktivitetsbaserad arbetsplats som delar av deras kontorsmöbler och annan utrustning blev över. Kenneth Sjöholm, som arbetar med hållbarhetsfrågor i Science Parken, var snabbt ute och förhörde sig om möjligheten till återbruk. Ett samarbete påbörjades och sex kontorslokaler i Science Parken har fått uppfräschade ytskikt med miljövänlig väggfärg och inreds nu med de återbrukade möblerna och It-utrustningen.

För kommande hyresgäster är det bara att koppla upp sin dator och börja jobba. Rummen är fullt utrustade, energideklarerade, wi-fi ingår och kaffet är ekologiskt. Här kan både vi och företagen vara stolta över att bidra till en mer hållbar miljö!

”Begagnat behöver inte betyda dålig utrustning, vi vill visa att det finns mycket återanvända möbler och utrustning som fungerar som nyinköpta produkter”, säger Kenneth i en intervju av Nyhetssajten Voister.

De sex kontoren är avsedda för startups och småföretag och intresset har varit stort, långt innan inflyttning.

Läs hela artikeln om våra Hållbara kontor här: >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Är du mer intresserad eller kanske vill bli hyresgäst?
Kontakta Kenneth på 026-24 00 54 alt. kenneth.sjoholm@sandviken.se

Energieffektiva samhällen