Logo

Nyheter

event

Möt Matilda - Sandbacka Science Parks nya praktikant

Kategori: Övrigt

Sedan i början av november har Sandbacka Science Park fått tillfällig förstärkning i form av kommunikatörsstudenten Matilda från Högskolan i Gävle. Tillsammans med ett fotointresse och en förkärlek till det kreativa är Matilda en flitig list-skrivare som dessutom smider en och annan bokplan. Vi hälsar henne välkommen till oss!

Berätta Matilda – vem är du?

Jag heter Matilda, är 29 år och bor i Hagström med min man och min son. Just nu läser jag mitt tredje år på kommunikationsprogrammet vid Högskolan i Gävle. Mitt största intresse är att fotografera men jag ägnar mig också åt att teckna, måla, skriva och inreda. Som person är jag väldigt organiserad och tycker om att ha koll på läget, men jag skulle glömma bort min egen födelsedag om jag inte hade den inlagd i kalendern.

Varför sökte du dig till Sandbacka Science Park?

För mig var Sandbacka Science Park en utmaning. Här gäller det att ha ett långsiktigt fokus, samtidigt som man på många sätt befinner sig i kärnan av en bransch som är i ständig förändring. Arbetssättet och uppdraget är helt nytt för mig.

Vad gör du när du inte har praktik eller studerar?

På fritiden fotar jag massor, både hemma och ute i naturen. Jag och min man delar också ett stort hockeyintresse, vi är dedikerade Brynäsare och sitter alltid bänkade när det är match. Har vi tid och pengar över går vi på hårdrockskonsert.

Vad ser du mest fram emot på din praktikperiod?

Jag ser mest fram emot att få en inblick i hur Sandbacka Science Park arbetar med sitt nätverk genom sina evenemang, workshops och andra sammankomster där företagare möts. Det känns särskilt spännande eftersom nätverkande är en stor och viktig del av yrket men inget man egentligen får med sig via utbildningen till kommunikatör.

Om du inte hade utbildat dig till kommunikatör, vad hade du gjort då?

Jag är utbildad förskollärare och har arbetat inom skolans värld i några år. Hade jag inte valt att styra om min karriär hade jag absolut jobbat med barn.

Lär känna Matilda!

Har du någon dold talang?

Det finns inget jag inte kan skriva en lista på. Jag har listor över mina listor. Det är väl en talang?

Vad står med på din bucketlist?

Skriva en bok och ta motorcykelkort.

Vad är ditt livsmotto?

Det löser sig till slut. Om det inte löst sig är det inte slut.

Berätta ett fun fact om dig!

Jag är i princip obesegrad på vändtia.

Övrigt