Logo

Nyheter

event

Nu finns pengar att söka för samarbetsprojekt inom fotonik

Kategori: Övrigt

Utlysningen riktar sig till små och medelstora företag och gäller inom fotonik, avancerade material och avancerad tillverkning för att utveckla innovationer för metallindustrin, industriell produktion eller flyg och rymdindustrin.

EU fördelar ett ekonomiskt stöd till samarbeten mellan små och medelstora företag inom fotonik för att stötta utvecklingen av innovationer. Upp till 60.000 euro per projekt kommer att fördelas till de företagskonsortium som vill utveckla sina lösningar mot aerospace, metallindustri och avancerad produktion.

Fotonik används för att utveckla teknik som exempelvis lasrar, fiberoptiska kommunikationssystem, ljusdetektorer, solceller och hologram. En av de stora fördelarna med fotonik är att det möjliggör överföring av data och information på mycket höga hastigheter. Fotonik används till exempel inom fiberoptiska kommunikationssystem, där data överförs med ljusets hastighet genom tunna glasfibrer.

Utlysningen stödjer tvärsektoriella projekt mellan företag och främst små och medelstora företag från olika europeiska länder. Förslag kommer därför att behöva byggas upp kring ett konsortium. För de som söker en partner ordnas ett kostnadsfritt event för matchmaking av Enerprise Europe Network (EEN) den 14:e mars.

Vill ditt företag söka pengar för samarbetsprojekt?

Utlysningen erbjuds via vår samarbetspartner Propell Länk till annan webbplats. genom projektet PIMAP4Sustainability Länk till annan webbplats..

Övrigt