Logo

Nyheter

event

Välkommen Ida – träffa Sandbacka Science Parks nya projektcontroller!

Kategori: Övrigt

Från och med oktober axlar Ida Andersson rollen som ny projektcontroller på Sandbacka Science Park. Ida är inte bara en vetgirig, Excel-älskande ekonom som gillar att ”nörda” ner sig i ekonomiska rapporter och analyser, hon är även en fena på att baka kladdkaka och har i sin barndom haft många intressanta husdjur, allt från vandrande pinnar till envisa åsnor. Vi är väldigt glada att äntligen få henne på plats!

Ida berätta om dig själv – vem är du?

Jag är en nyfiken och vetgirig ekonom som tycker om att lära mig nya saker och utvecklas i det jag håller på med. Jag bor tillsammans med min familj i Åshammar, utanför Sandviken. Jag kommer närmast från Riksbyggen där jag jobbat som ekonom de senaste 6 åren och sitter även som ledamot i Sandvikenhus styrelse. Med det i ryggen hoppas jag kunna bidra med mycket struktur, göra ekonomiska analyser och se vad som går att effektiviseras.

Varför sökte du dig till Sandbacka Science Park, vad var det som lockade?

Jag var egentligen inte alls ute efter att byta jobb, men såg annonsen och kände att rollen var som klippt och skuren för mig och det passade in med alla bitar jag gillar att jobba med. Det lockade att kunna få möjlighet att stötta och hjälpa företag. Sen gillar jag gillar att ”nörda” in mig på ekonomiska rapporter och analyser, så det passade mig perfekt.

Vad ser du mest fram emot i ditt nya uppdrag?

Just nu bara sätta sig in i allt och alla delar av jobbet. Jag vill sätta mig in i alla projekt, träffa företag och så klart lära känna alla nya kollegor.

Vad drivs du av?

Jag drivs av nyfikenhet. Jag tycker om att lära mig nya saker och utvecklas och se hur man kan göra saker på andra sätt.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

Då är jag med familjen, tränar och reser gärna.

Lär känna Ida!

Vilken är din favoritplats i världen?

Jag har ingen direkt favoritplats, men det är när jag är tillsammans med familjen och det får gärna vara ett hav och en solnedgång också.

Har du något livsmotto?

Begränsa inte dina utmaningar, utmana dina begränsningar.

Om du inte hade arbetat som ekonom, vad hade du gjort då?

Jag hade nog jobbat med barn tror jag.
Jag älskar att vara med barn, deras spontanitet är fantastisk.

Vem skulle spela huvudrollen i filmen om ditt liv?

Jag gillar Lady Gaga i A Star is Born, så det får nog bli hon.

Har du någon dold talang?

Jag gör en fantastisk kladdkaka, säger i alla fall alla i min familj.

Berätta en fun fact om dig!

Jag har haft många speciella husdjur, bland annat vandrande pinnar och åsnor.

Övrigt