Logo

Nyheter

event

Vi välkomnar Europesiska Greentech-företag på besök!

Kategori: Energieffektiva samhällen

I november får vi besök av tre Litausiska företag Sandbacka Science Park i Gävleborg, Dalarna Science Park i Dalarna och BizMaker i Västernorrland för att hitta nya affärskontakter, samarbeten och utbyta erfarenheter för att driva hållbara företag och utveckla sina affärsidéer.

UAB Ababa, MB Inosportas, Issen och MB Piksinas IT deltar i GreenTech 2.0 Länk till annan webbplats. ClusterXChange Programme. De är i Sverige för att lära sig om svensk affärskultur, träffa svenska företag och organisationer med syfte att utveckla sina "gröna" affärer.

Under Gävleborgsvistelsen kommer vi att bjuda in till ett inspirerande program med affärsnytta i fokus! De får chansen att nätverka med andra företag under Morgonsoffan i Sandviken. De kommer också få ta del av Sandbacka Science Parks arbete inom bl.a. förnybar energi med vätgasens roll i den gröna omställningen och psykologisk trygghet som grund för ökad innovationsförmåga i näringslivet, samt om hur vi arbetar med projekt inom dessa områden. Slutligen kommer de att få pitcha sina hållbara företagsidéer för potentiella framtida affärskontakter och/eller samarbetspartner, berättar Kenneth Sjöholm, projektledare på Sandbacka Science Park.

Centralt för besöket är att få dem att bygga personliga relationer med innovativa företag med hållbara affärsidéer från vår region bland andra AssetBook med sin digitala IoT-plattform och Mackmyra Svensk Whisky med sin innovativa produktion med AI-teknik. Vi avslutar Gävleborgsprogrammet med ett studiebesök hos Mackmyra Whiskeys destilleri för att ge besökarna en inblick i deras innovativa produktionsprocess med bl.a. whiskeyframställning med hjälp av AI, fortsätter Kenneth.

Vill du eller ditt företag träffa våra besökare från Litauen eller bidra med idéer på vad de inte får missa i Gävleborg? Tipsa Kenneth!

Om de besökande företagen:

 • PixInn, Bygger MVP-appar och CRM-system. De söker kontakt och samarbete med andra IT-företag, startups och tillverkningsföretag.
  PixInns webbplats: https://pixinn.lt/ Länk till annan webbplats.

 • ABABA Tech, ett relativt nytt ”Fast-code-Company” som arbetar med programmering med hög produktivitet och kopplar ihop redan befintliga system hos kunden. De vill nätverka med andra IT-företag, gärna etablerade, hitta samarbeten och få en förståelse för hur marknaden ser ut i Sverige.
  ABABA Techs webbplats: https://ababa.tech/en/ Länk till annan webbplats.

 • Issen har utvecklat ett digitalt verktyg – ett kunskapsanalys- och hanteringsprogram för vetenskaplig information. En metodik att hitta "hidden information" med hjälp av AI. De vill lära sig hur man arbetar på svenska universitet och få feedback från forskare inom olika ämnesområden på deras produkt.
  Issens webbplats:  HTTPs://sciencearchitect.com/ Länk till annan webbplats.

 • MB Inosportas har utvecklat hård och mjukvara för att mäta belastningar vid idrottsprestationer, för att kunna maximera belastningen utan att orsaka skador. De vill träffa forskare och experter inom idrottsprestationer för att se om det finns områden man kan samarbeta kring i t.ex. projektform. De söker även kunskap kring idrottare och prestationer som de kan använda för att utveckla sin produkt. Företaget har även utvecklat en 3D-printer för hälsosamma bars där kunden själv väljer ingredienser till sin bar.
  MB Inosportas webbplats: https://inosport.lt/ Länk till annan webbplats.

Om projektet

GreenTech 2.0 är ett projekt som Dalarna Science Park driver tillsammans med GreenNet i Finland, Tehnopol i Estland, Kaunas Tech Park i Litauen och Poznan Science Park i Polen. Projektet finansieras av EU:s COSME-program. Dalarna Science Park samarbetar med Sandbacka Science Park Länk till annan webbplats. och BizMaker Länk till annan webbplats. i Cluster Xchange programme med ett gemensamt program för besökande företagen.

logo Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
Lejla

Kenneth Sjöholm

Projektledare på Sandbacka Science Park

Energieffektiva samhällen